img_6674ee.jpg

Etter en fredelig helg med sol og bart i fjellet trakk vestaværet inn igjen med styrke. Vi startet ved Jølhaugen P-plass i ti-tida, et par pluss, 742 moh, for å få de siste høstbilder i Trollheimen. Vinden rev og slet i gore-texen, sola var ennå bak skydekket, vi gikk ned driftsveien fra Jølhaugen ned til Jøla.

Ved Jøla står demningen og innløpet til Kraftstasjonen nedpå Seåsen, her er gangbru over. Vi strøk rett vest med kurs mot Sollia i stadig tiltakende solskinn. En ravn fløy over en kort pause vi tok i en bjørkkrull i le, men min turkamerat hutret og frøs i altfor tynne markaklær.  Jeg slengte bortil den frosne Fjellduken min, humøret steg igjen og vi tok rett til topps på Grønlihåmmåren.

Etter en ny vindfull time kom vi oppå Grønlihåmmåren 895 moh i ett-tida, 5,7 km fra Jølhaugen.img_6693aa.jpg

Her hadde vi nydelig oversikt utover Jøldalen, Jølvatnet nedpå Jøldalshytta, Gråfjellet, Svarthetta ruvende bak! Rett fram bak Piksteinhøa ruvet toppkalotten av Trollhetta! En super skitrasé ned fra Trollhetta via Piksteinhøa nedunder Grønlia ble demonstrert i detaljer før vi blafret ned til bua ved Grønlitjørna.

Ved bua ble det lettere å snakke med folk og hjemmebaksten fra Ålen smakte riktig deilig i den varme aftensola. Her fra bua så jeg mange gode traseer fra Jølhaugen via brua. Først og fremst rett fram opp til Sollian og Tovdalsberga, jeg har gått den lange myrstien fra Resdalen, men denne veien blir mye kortere og stort sett i tørr fjellhei. Vi skuet rett opp på det mørke Lasset 945 moh, et skifrig berg med mye reinrose rett øst for Tovdalsberga. Det må bli en riktig god trasé til Rindhatten; rett opp fra brua via hytta til nordskaret av Lasset, kanskje en luggum dagstur?

img_6687.jpg

Sola gled ned i skyene over Trollhetta, så vi seg nedover til brua. Myrene er ganske interessante her oppom Jøla, flere steder så vi “gulstarr”enger. Jeg bøyde meg ned i et slikt engparti og trakk opp tvillingsiv og kastanjesiv, rundt omkring sto fine ullvier busker med dvergjamne omkring og nede ved Jøla sto rikelig med gulsildre. Oppover til Jølhaugen fikk vi følge av bjønnbrodd i veikantgrusen, en enslig stor myrtevierbusk svært så typisk fullsatt av tørre, brune blad og et par frosne, men blomstrende røsslynger.

Tilbake ved bilen halv fire, nesten 12 km t/r idag, det så grått ut i starten, det ble da en riktig trivelig tur med utsikt til storfjella omkring Jøldalen og her ved Jølhaugen titta Rindhatten med Dukfonna opp til oss!

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments