ogjernov2008

Etter ei uke med hissige vinterstormer og Vera, kom vinteren med godt snødekke. Jeg måtte prøve skia før første gang, og Resdalen skuffer aldri i så måte. Kjørte opp Resdalen, Kåsan var brøyta igår, men ingen spor oppover. Jeg parkerte oppå Eldalsparkeringa i ni tia, gråvær og nesten stilt. Spente på  smørefrie markaski og gikk opp Eldalsveien etter skispor fra igår på super nysnø, ganske fast og 30 cm dyp, hardskare  i bunn. Dette skulle bli bra!

Skisporet gikk opp forbi Eldammen og Storslåtta, men no endra gråværet seg til lett snøvær og bra vind. Like før veis ende stoppa skisporet, folka i går hadde vendt ned igjen. Jeg gikk videre opp til veis ende, så langt er det 4 km fra parkeringa. Nå ble det videre uten spor i nysnøen, det gikk da greit å brøyte seg spor, sakk lite nedi snøen.  En kan jo gå oppå Fjelldalshøgda for å komme til Høylua, men stadige hissigere vind og snøbyger gjorde at jeg gikk i le via hyttene.

Kom til Ogjerdhøylua i 13 tida, 686 moh og 5,7 km sålangt som jeg hadde brukt 2½ time på. Her er det god le og tak over hodet, riktig fint å raste om været ellers raser rundt veggene. Ingen fjell å se idag, verken oppover til Resfjellet eller utover mot Trollheimen.

Etter ei god stund trivelig pause i 5 minus, brøyta jeg meg løype nedover til Storslåtta. Det går jo fint å renne oppi her, men da jeg kom inni furuskogen ovom Eldammen ble det heller mye løssnø å baske med. Men da var jeg nedpå veien og kunne cruise ned i løypa. Tilbake til bilen i 15 tida, en riktig hyggelig, omenn vindfullt og snødrev, sesongens første skitur på 10,0 km!

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments