Svahøa 1157 moh

Den gode skivinteren er her og idag gikk turen til Nerskogen og jeg parkerte ved returstasjonen ved Bruløkksetra.  Klokka ble 11 før jeg kom meg ivei, 782 moh, 7 kalde minus, lett gråvær. Skiføret var prakfullt, etter Vera hadde det vært mildere, snøen har satt seg og det var silkeføre inni skogen, litt isskare oppå i fjellet.

Fra returstasjonen gikk jeg opp veien og på skrå innover langs Grøna. Greit og fint å brøyte seg løype i silkeføret oppover skogen, nesten oppi Grønadalen kom jeg på den scooterpreppa løypa fra Skarvatnet! Da ble det lett og fint til myrene innunder Grøna, tok så rett opp og hadde en hyggelig lunsj ved de øverste bjørkene under Grønhøa . Det kalde gråværet slapp ikke fram sola, det økte på til snøvær i sørvest. Tok så skrått opp til høyre og rundet toppen på østsida. Litt for bratt å renne for meg, så jeg gikk på fotan helt opp. Topplatået var helt avblåst og delvis isete.

img_5683

Kom til toppen av Grønhøa 1157 moh i 2 tida, 4,2 km fra returstasjonen, 2 1/2 time effektivt, 375 høydemeter besteget. Utsikten var heller begrenset nå, vinden økte på og i Blåhøa snødde det lett. Mot nord var Svarthetta klar og fin ennå, rett nord hele Sørøyåsen og Granasjøen. Nå kom snøværet til Svahøa på andre sida av dalen, jeg begynte å gå ned igjen. Lett og greit nedover i løssnøen og ved lunsjplassen ventet skia. Skled ned på isskaren ned til det preparerte sporet og fikk fin reise ned til Bruløkksetra.

Ved returstasjonen halv 4, ganske bra skumring nå og det snødde lett. En riktig fin fjelltur i Trollheimen i dag, totalt 8,3 km, godt skiføre og nydelig rundsikt især mot Svarthetta, Minilldalsmyrene og Nerskogen.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments