Tungt å komme oppav dyna i dag, ute er det bekmørkt og 12 minus, almanakken viser soloppgang kl. 932. Uti Hølstoen var det 8 minus da jeg starta i 10 tida, ennå ingen tegn til sol, helt klart og stille. Spente på skia og fulgte det gode skisporet innover, Hølstovatnet var ikke sikkert tilfrosse, skisporet gikk rundt etter turløypa.

Oppi myra under hyttefeltet var det noe som manglet. Snødybde. Den var knapt 30-40 cm, og skisporet var noen steder nedpå isen i myra og gikk rundt myrpyttene. Det er vel derfor det ikke har vært scootertrafikk oppover her.  Rett fram var et høstlig sus, det var fossen i Hølstoen! Fulgte skisporet oppover hyttene og rente ned mot Rinna. Den var våt og” åpen” midt på, det var uaktuelt å krysse over til Stormyra.

Men det var godt skispor innover, stort sett rett fram etter den kjente vintertraseen. Litt problem ved bekkene, feks ved Løsetsetra, her måtte skisporet og meg nesten nedi myra for å komme videre. Fulgte det gode skisporet videre innover i et stadig tiltakende fossebrus fra Rinda. I Trollheimen ved Stormyrtelet fikk jeg endelig syn på sola, den var såvidt over Langfjellet, men skyer hadde seget inn over den. Ved Grønhaugen ikke langt fra Helgetunsetrene fant jeg min gamle rasteplass i ett tida, 6 km sålangt, luggumt i dag det,  og sola seg ned bak Rindhatten.

Herfra er er kort vei til Helgetunsetren, dit gikk skisporet. Rett opp så jeg Vippesteinen mot kveldsola i Bakhatten,  rett vestover over Rinda ruver Bolmetrollhøtta.

Heimover merket jeg godt det kalde og trege føret, utom løypa er det heller tynn løssnø til frisk nedfart. Tilbake til bilen i 3 tida, fremdeles 5 minus, en riktig fin  5 timers tur på 11,8 km idag!

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments