img_5789
Å for ett syn! Da jeg kom oppå Nerskogen ved Heldalsveien, flammet morgenrødmen i Blåhøveggen og Svarthetta! Oppå Sørøyåsen i ti-tida var det ennå 10 minus, helt stille, akkurat nå var sola litt bak skyer. Jeg rente nedpå Minilldalsmyrene i gode skispor, scooterpreparerte, men tynt snødekke her også, sporet var nedpå isen i Minilla.

img_5792

Videre over Minilldalsmyren er det gode skispor, men tynt snødekke. Under Svartdalssetrin hadde det gått en stor reinsflokk ned fra Gråfjellet, nå ble det scooterspor å følge videre. Kom inni Skrikdalen i halv tolv tida, 3.3 km sålangt fra Sørøyåsen. Scootersporet fortsatte videre opp til Vaulan, jeg fulgte det skisporet oppover mot Solhaugan i stedet. Og her oppå kom sola opp over Grønhøa! Blank, klar morgensol, hvilken stemning det ble nå.  Bra føre oppå her også, sånn ca 20 cm fast silkesnø oppå “myrisen”, så jeg gikk oppå Kløfthaugen og fant min lunsjstein (midt i det øverste bildet) i den varme sola.

Klokka var nå ett, en riktig fin tur fra Sørøyåsen på 5 km akkurat og nydelig rundskue. Rett fram utover Gråfjellet og Minilldalsmyren, rett bak meg ruvet Svarthetta og ut i sørvest Blåhøa, Okla, Kråkvasstind og Høghøa. Nesten artig å renne nedatt mot Fisktjønna, i lesidene er det nesten en halvmeter fast puddersnø. Rente sporet videre ned til Skrika, utpå Minilldalsmyrene hadde en jerv krysset sporet nylig. Her ble også Svarthetta foreviget i kveldssol. Oppover Sørøyåsen ble det ekstra gode spor, de hadde kjørt med sporsetter nylig.img_5804

Tilbake til bilen i 3 tida, akkurat 10 km idag, helt stille og et riktig vakkert aftenslys i iskalden.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments