resfjmaane

Det gode og tørre kaldværet fortsetter, idag var det 12 minus i halv ti tida ved Kåsan. Helt stille vintermorgen og godt skispor oppover forbi Snoenssetra. Ved den nederste høyløa kom jeg innpå det preparerte skisporet fra skistadion.

 

Ved 11-tida kom jeg til Ogjerhøyløa, nå var sola såvidt kommet opp over Trollheimsfjella. Opp hit er 3,7 km fra Kåsan. Etter en tepause klemte jeg på fellene og begynte oppstigninga i vakkert solskinn over Trollheimen! I starten gikk jeg en brattere og mer direkte trase rett opp til bekkdalen under Eltjønna, fulgte så normal veien videre. Bra med snø nå, nydelig kaldt silkeføre og helt slett snø, også i bratta oppom Eltjønna. Oppå topplatået går vi normalt rett på toppvarden, men det ble i skyggen i dag, det så ut til å være mye isskare innunder toppen.

img_6847

Jeg gikk derfor rett fram i nydelig silkeføre til skaret mellom toppene, og gikk til fots på skaren de siste metrene. Slett ikke så hard og isete skare som jeg fryktet, det er greit nok å renne på ski også. Kom til toppen av Resfjellet 1161 moh kl 1315, 6,88 km fra Kåsan, 3 timers tur sålangt. Blikkstilla så langt,  men oppå her en iskald østatrekk. Etter å signert turboka for 12. gang i år, med en diger fullmåne over Fosen, krøp jeg inni den gode og varme fjellduken for en bedre lunsj. Solnedgangen over Trollheimen var usedvanlig praktfull, det var helt klart utover alle topper fra Snøhetta til Trolla!

 

Nedrenninga ble riktig artig i solnedgangen, fin fin puddersnø bare å cruise rett ned, bortsett fra et parti oppom Eltjønna, er det er faktisk nok snø til vilter skilek. Jeg bruker en time nedigjen til høyløa på godt skiføre, idag også. Utover Vidmyrene i preparert skispor fint og greit, men så kom månen!

maanevidmyr

Jeg måtte ut av sporet og forevige begivenheten. Klokka var nå 15.30, idag 12. des 2008 kl 1737 er nemlig månen 50 000 km nærmere jorda enn vanlig, dette har ikke skjedd på 15 år.  Den nære avvstanden gjør at den skal virke lysere og større en “normalt”. Fullmånen hang nært furutoppene i øst og var diger! Skituren ned til Kåsan ble en utrolig vakker opplevelse, nesten som midt på dagen med flammende orange-rød skumringslys  over Trollheimen i sør og denne svære månen!

Nedigjen til Kåsan parkering i fire tida, alt i alt 13,6 km idag på 4 1/2 time effektivt, 9 minus, ennå godt lys til å være ute!

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments