heldal2

Kakelinne. Mor baker 7 sorter, det gode kaldværet har snudd til fresende vestavær, plussgrader og nedbør. Parkerte litt før Svartbekken (rett nedom Granademningen) ved 620 moh, 4 plussgrader, en rivende sterk vind og blankt vårskareføre. Grålysning og lite varme ennå, klokka var bare ti.


Gikk oppover veien oppi hyttefeltet, snøen var ikke så hard, mer våtsnø, den bar godt utpå myrene, inni skogen ble det gjennomslag. Kom heldigvis innpå et scooterspor og fulgte det mot Heldalsveien. anegg

Ved Svartbekken tok jeg rett opp mot Ånegga. Vinden løya adskillig,  det ble etterhvert kaldere silkeføre. Fant meg en sørvendt veranda og rastet i en nydelig soloppgang over Leverkinna, sola speilte seg så blankt i isen på Granasjøen!

Kom oppå Ånegga 846 moh i Trollheimen etter en liten halvtime fra verandaen, 3,7 km fra veien. Den lave desembersola strålte nå utrolig vakkert over Okla, Blåhøa, Svarthetta og Trollhetta i vest! Videre innover Heldalen var det kaldføre, et riktig fint silkeføre. Cruiset videre innover i retning Svarthammerfjellet til Storholttjønna før jeg rundet nedigjen Svartbekken. img_6899

Jeg brukte de breie, smørefrie fjellskia idag, nedrenninga var riktig artig nedover myrene, føret bar godt. Nedi skogen ble det løsere, men greit å renne.

Tilbake til bilen i halv fire tida, alt i alt 8,8 km idag. Stille, vakker kveld, men her var det 3 plussgrader.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments