Sola har snudd og dagene begynner å bli lengre. Nordøst i Trollheimen står Raudfjellet med fantastisk og nært utsyn innover fjella, her måtte det bli fine solnedganger! Startet i skumringa litt etter ni fra den store p-plassen rett øst for Resvatnet, 508 moh, 6 minus, helt klart og blikkstille!

Rente ned veien etter godt scooterspor ned til Jøløyan, hardt føre og isskare, duverden så glad jeg var for smørefrie, brede fjellski idag! Scootersporet fortsatte videre opp Bjørkliseterveien forbi Aaltoegeajnoe, ved Hattbekken dro det  også opp et scooterspor. Jeg fulgte scootersporet videre oppover forbi Bjørklisetra, etterhvert kom jeg over skogen i snaufjellet, scooteren hadde snudd ved Trollheimsgrensa.  Skisporet gikk videre til Sausetra,  det  var ikke hardt i fjellet,  men et utrolig silkeføre, og nå kom sola opp!  Et par cm kald nysnø oppå skaren, raskt og lett føre utom løypa, helt slett uten drevbåra. Tok av skisporet rett før Sausetra, jeg tok peilingen rett mot Svarthatten og rente nedi Raudfjellbekken ved hogst”feltet”.  Midtvinters er bekkdalen nesten oppfylt av snø, lett å krysse, nå var bekken delvis åpen i små råker. Opp hit er 4,6 km fra parkeringa ved Resvatnet.

p101OPPOVER

Nå var turen til topps lett. Det er bare å ta rett opp, først litt på skrå i retning Bolmen til den nydelige barflekken på ca 800 moh, før en svinger oppå myrflata. Her ser en varden rett fram,  når det er mye snø tar jeg gjerne rett på, idag var det isete på vardene og avblåst på myrene oppi her, så jeg gikk en sørligere runde på bedre silkeføre i kanten mot Stormyrtelet. Feller fikk jeg aldri bruk for, med smørefrie bredski, hadde jeg superfeste rett opp.

p106TOPPEN

Kom til toppen av Raudfjellet 952 moh (gpsen min viste 957 moh), 7,94 km fra parkeringa ved Resvatnet, 444 høydemeter besteget på 2 og halv time effektivt.  Sola lå lav over Blåhøa, den varmet godt og på solsida av varden var det vindstilt og deilig å nyte lunsjen i eventyrlandskapet!

Trollheimspanoramaet i sør og vestover er nært og imponerende, med Svarthettaryggen, Blåhøstupet , den digre Trollhetta med sine tre topper og Rindhatten foran. Rett ned i sør er Raudfjelltjønna med Tovdalsberga, Midthatten og Svarthatten bakom. Sørvestover, nord for Rindhatten og vestom Litjrindvatnet ruver Storsalen, Neådalssnota, Såtbakkollen, Trolla, Skarfjellet, Salen, Snota, Rognnebba og Fruhøtta.

IMG_6971STOMPRSTR

Vakkert fjellskue her fra Raudfjellet, en kan lett bli sittende lenge, sola seg stadig mer ned bak Blåhøa, det ble tid for skilek. Artig å renne ned i dag, det var bra jeg hadde satt løypa opp på vestkant i silkeføre, dermed unngikk jeg isen og kunne bare drive på ned til Raudfjellbekken. Skled videre ned og inni løypa fra Sausetra, men på kanten oppom Bjørklisetra måtte jeg ha en pause. Klokka var nå 15 og det var et utrolig fantastisk kveldslys! Resfjellet var porselenskvit og lysende rett fram, hele terrenget var badet i dette trolske kvite lyset og bak meg spraket aftensrødmen i sterke orange fargetoner!

IMG_6982RESFJEE

Kom nå nedi isskaren igjen, litt vanskelig for meg det, men med fellene gikk det greit nok nedatt til Jøløyan. Tilbake til parkeringa like før 16, en super skitur på 15,7 km t/r idag,  4 og halv time effektivt, 7 timers tur. Ved bilen var det nå 12 minus, helt stjerneklart, 12 minus og et fantastisk, rød-orange aftenslys over Trollheimen i sør!

 

Bilder fra idag

 

 

Turbeskrivelse. Kjør opp Resdalen, parker ved den store og godt oppbrøyta P-plassen rett sørøst for Resvatnet. Gå opp Bjørkliseterveien i godt scooterspor nesten til Sausetra, Like før setra, ta av skisporet i retning Svarthatten, renn ned på Raudfjellbekken hvor bekkdalen er grunnest i bjørkehogstfeltet. Gå rett på toppen, gjerne en sørvestlig sving, best føre på den kanten. 4-5 timers tur på 16 km t/r.

 

Kart med mitt gps-spor

Raudfjellkart

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments