img_7007

Årets første skitur! Etter uker med vekselvis regn og voldsomt snøfall var jeg svært spent på snøforholdene. Parkerte ved Kåsan idag, her var P-plassen glitrende skøyteis, 2 pluss og stille klarvær, klokka var ti. Det var preparert helt ned til veien fra Stadion nedpå Å,  men det var et par dager sida, nå var det knallhard isskare oppover mot Snoenssetra! Jeg gikk derfor utom, litt  løsere, men likevel isskare.


Vakker soloppgang, det er blitt lengre dager nå. Men det ble drygt og slitsomt oppover,  selv med smørefrie ski. En lengre tepause oppunder Storvidholtet gjorde godt, jeg innså at noen fjelltur ble det ikke idag. Videre innover Vidmyren var det like isete i sporet, utom var det hard og drevbårat isskare på myra. Snødybden så ut til å være redusert kraftig. Kom opptil Ogjerdhøyløa i 12 tida, fremdeles noen små p lussgrader, hit er det 4 km fra Kåsan, i dag presterte jeg å bruke 2 timer på denne koselige turen!

Oppi her rev og slet vestavinden, en ivrig turgåer var på vei oppi Resfjellet på isskaren, jeg gikk videre inn Fjelldalen og fant meg et bjørkekratt som le til lunsjen. Det strømma på med folk på tur, de kom vestfra, fra hyttefelta rundt Storslåtta. Overhørte en samtale mellom to av de, gubben som kjører preppemaskina, hadde fått problem nedi Skistadion. Hmm, da ble det nok ikke nye spor idag. Godt og varmt i solhellinga her i Saudauden, nesten “vårstemning” med varmegrader og våt skaresnø, men i vest tårnet det opp svarte uværsskyer.

Det å renne ned i issporet turde jeg ikke,  jeg tok en ny variant rett ut Vidmyren forbi toppen av Storvidholtet. Det var lite lurt i dag, myrene var stort sett is med tynt snødekke rundt. Men jeg fikk da lurt meg utover og rente rett ned i skogen ned til Snoenssetra. Tilbake til Kåsan i fire-tida, 9,3 km i dag, nå var det stille igjen og lett gråvær.

 

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments