Søndagsturen gikk oppi Skaret, til P-plassen under Nonshøa. Hit er oppkjørt løype fra Nerskogen via Buslettjønna. 4 små minusgrader da jeg startet nærmere halv elleve, men overskya og hissig vind over Nerskogsfjella. Sporene var godt oppkjørte, de gikk etter veien opp mot Grønadalen. Utom løypa var den vonde isskaren, jeg prøvde en sving inni skogen via bua Buskerud, nesten godt silkeføre her.

Fra bua gikk jeg opptil veien og skisporet igjen og svingte inn i Grønadalen. Ennå var det overskya og en kald vind, så jeg gikk oppi skogen og fant meg en god rasteplass i le. Som meldt, ble det etterhvert vindstille og lettskya, men jeg hadde prestert å sette meg i solskyggen. Rente så nedpå myrene, fortsatte videre helt inn til grensa for Trollheimen lvo.Inni her er nydelig utsikt vestover mot Hemre Gjevillvasskamb og Blåhøa. Her oppi er det fint å ta opp til Høghø, ser ut til å være bra silkeføre oppover skogen. Oppi Høghøa er snøen borblest, det blir nok fottur fra skaret på 1100 moh.

Etterhvert fulgte jeg turfolket tilbake mot skiløypa. Nedrenninga til Skaret gikk greit, men det var en del ispartier nedover på veien.  Tilbake til parkeringa halv fire, 10,6 km t/r i dag, drygt på slutten opp til plassen. Det ligger an til en Høghø-tur nå, men tror nok jeg vil starte fra Returstasjonen ved Bruløkkstasjonen, ikke så mye lengre, og da renner en godt helt ned til veien.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments