img_59382009

Det fine kaldværet fortsetter, et nydelig turvær nå. Uti Lensvika er det mye bart, jeg startet fra Selnes kl 10 i en liten minusgrad, 22 moh, lett gråvær og litt iskald vind. Oppover jordbæråkeren var det helt bart, nesten vårstemning trass i den ene minusgraden! Ved åkerkanten langt oppom gårdene tok jeg opp den brede uthogde glenna etter traktorveien, oppi skogen et tynt, tynt snødekke, fast og fint å gå på.

Etterhvert slutta traktorveien, jeg fulgte etter noen som hadde gått her i helga, det så ut til å være en sti under det tynne snødekket. Den stien så ut til å gå rett oppå Svarthamran, jeg tok istedet på skrå sørover oppom Stormyra. Litt mer snø å bale med her baki, men helt greit å gå, fast og fin skaresnø. Jeg svingte så oppi Nordheian rett sør for Svarthamran, her var der bar fjellhei! Kom fram til turstien fra Bømlihaugen (revfarmene) i 12 tida, 3,15 km fra Selnes. Nå var det kjent terreng videre og fin, merket tursti. Over skaret oppå Øksskaret avblåst og snøfritt, da jeg svingte oppover mot Sør-Varden ble det noen partier med hard isskare å gå over.

img_5927reinr

Reinrosebuskene ved toppen sto sannelig fint nå, med brune blad og et par lettkjennelige fruktdusker! Rett oppom kom jeg til Sør-Varden kl 1300, 521 moh, 5 km fra Selnes og 500 høydemeter besteget. Blikkstille, såvidt en minusgrad, sol, snøfritt, å så god “vår”stemning ved varden! Mot nord nydelig utsikt ut Trondheimsfjorden med Rissa og Kopparen. Rett øst utsikt inn Trollheimsfjorden med Gråkallen, Munkholmen og Tautra. I sørvest glitret Trollheimsfjella i kvitt, de mest markante er Resfjellet, Gråfjellet, Svarthetta, Blåhøa, Trollhetta, RIndhatten og Snota.

Det ble en deilig lunsj i sola, her kunne jeg blitt lenge, og lysten til å fortsette videre til Vestre tok meg, men dit er det nesten 5 km en vei, og antakelig mer hensiktsmessig pr. ski. Etter en times soling cruisa jeg nedatt igjen, måtte ta enda en titt på reinrose forekomsten, den er ganske liten og begrenset. Nede ved skaret, skulle jeg nok gått den bare fjellheia ut til Svarthamran, men sola seg ned, jeg tok ned på skrå etter spora mine. Traff på en vardemerka tursti og fulgte den ned til den uthogde glenna.

Tilbake til Selnes i fire tida, 9,9 km t/r idag, en nydelig fottur på 6 timer, nå var det stille her også og lettskya gråskumring.

img_59412009

Turbeskrivelse: Kjør uti Lensvika, videre forbi kirka og til Selnes. Parker nede ved fjorden ved molen, eller oppi gardan. Gå opp åkerkanten opp til den brede, uthogde glenna (skitrase?). Her er fin traktorvei langt oppover, en fin, vardemerkt tursti går videre til topps på Svarthamran. Fra hamran gå sørover mot Økskaret, her kommer du inn på den gode og merkete turstien til Sør-Varden. 5-6 timers tur på 10 km t/r.

Oversiktskart:

sorvarekart

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments