Endelig nysnø igjen! Ved parkeringa på Våvatnet 303 moh var det 13 minus og gråvær, heldigvis blikkstille. Oppover furuskogen på nordsida av Novaberget var det blitt flott silkeføre av det 5-10 cm tynne nysnølaget, godt å gå på ski. Men oppe ved Bånkroktjønna ble det mer avblåst og isete.

img_5972hytta
Jeg dro fram termosen, her ved tjønna ser en hele ruta til topps på Omsfjellet. Selv om det var enkelte smale lysstreif på toppene omkring, så vedvarte gråværet og toppen var i tåka. Jeg fulgte stakene videre, men nå var det mer avblåst, store myrpartier var omtrent bare. I lepartier var det en 10 cm nysnø, det blir nok fint å renne nedatt alikevel. Siste bratta var stort sett bar, jeg kom til Steinbruddhytta i halv ett-tida, 4 km fra Våvatnet, 612 moh. Etter en bedre lunsj, bestemte jeg meg. Det fikk bli fottur oppover tåka, ble det isskare oppå Omnsfjellet, kunne det bli hardt å renne nedigjen.

Oppover i tåka var det knapt 30 meter sikt, men helt greit, det er godt merket oppover med staker. Som ventet ble det isskare over myrene ved Bergholtjønna. Da jeg kom i bratta under toppen var det rett og slett fantastisk puddersnø, jeg skulle hatt med skia, her var det gøyalt å renne!

img_5962toppn

Kom til Omnsfjellet 830 moh kl 1400, 6 km fra Våvatnet, 527 høydemeter besteget. Ingen sikt, tåka lå tett, blikkstille og kaldt! Plutselig kom det 4 skiløpere utav tåka, de hadde gått etter spora mine. De fikk en riktig nydelig nedfart! Vi tenkte vel oss videre til Omnsfjellvarden 847 moh, men det ville blitt en mystisk navigeringstur på gps i den tette tåka, dit er ikke merka.

Jeg labbet nedover igjen, greit nok det i 20 cm puddersnø, men jeg skulle hatt med ski….

img_5967vavn

 

Det tok meg bare 3 kvarter nedigjen til skareføret og Steinbruddhytta, jeg gikk helt ned til Omnsfjelløyan med skia på sekken, orket ikke å skrense rundt omkring de store barflekkene. Fra Bånkroktjønna nedover skogen ble det riktig artig nedfart! Raskt og lett nedover nysnøen oppå hardskaren, nå går det an med skitur igjen.

Tilbake til parkeringa ved Våvatnet 1630, 12,2 km totalt idag på 5 timer effektivt. Stille, gråvær og sju minusgrader, i lufta svevde nysnøen, nå kommer det enda mer snø!

Turbeskrivelse:

Kjør oppå Våvatnet og parker ved P-plassen på kommunegrensa. Se det røde skiltet oppi furua  på andre sida av veien “Steinbruddhytta”, stort sett er det gode skispor å følge oppover. Gå slakt oppover på nordsida av Novaberget, ikke ta for bratt opp, heller ikke opp til bua. Gå opp til bekken på ca 410 moh og følg den på nordsida opp til Bånkroktjønna. Fra utløpsosen skrå oppover til merkinga (fra Hardmoen) og følg denne videre til Steinbruddhytta. Herfra god merking til topps. 12 km t/r, 4-5 timers tur.

Oversiktskart:

omskart

 

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments