Dagen startet med en svipptur til Ulvåshytta, 20 minus, på nedtur fikk jeg en fantastisk soloppgang oppi Ruten i sørvest! Oppi Kåsan en time senere var det bare 8, blikkstille, skyfritt, allerede sterk, varm sol. Det har lavet ned en halvmeter lett snø i det siste, heldigvis er det godt preparert oppover. Litt tregt, kaldt føre, dette skulle bli en drømmedag av de sjeldne!

Det gikk raskt og greit i gode spor, to andre startet like foran meg. Vel oppå bakkan med Vidmyrene og hele Resfjellet foran meg, ble det en tepause i vakkerheten, endelig er det blitt lengre dager til lange turer! Turfolket strømmet på, de passerte meg i lett og ledig stil, svett og lykkelig nådde jeg Ogjerdhøylu kl 12, 3,4 km fra Kåsan. Fristende hadde det vært å legge seg flat her i solsteken og pleid solkrem og kvitt legeme, det var bare å følge på oppover til fjells. Det var godt spor oppover,  3 ivrige var foran meg. Det ene paret fikk for seg å ta lunsjen, mens den første labbet videre, i lange, slake kryss og  tversspor oppover. Da klemte jeg på fellene, selv om det var borti 15 cm løs puddersnø oppover, var det bedre å gå rett opp. Puddersnøen varte opp til kanten av Eltjønna, for en sjelden gang gledet jeg meg stort til nedturen!

Herfra tok jeg en variant rett over berga, bortetter sommerstien. Normalt er det helt avblåst og snøfritt oppå her, idag var det bra snødekke, fast og fint og gå. Oppover henget oppom Eltjønna var det også paradisisk puddersnø, dog, jeg gikk helt inni botn og tok styggbratt opp, synes kanskje snøen skled litt på isen under? Oppå toppen fortsatte puddersnøen, oppe ved varden var det som vanlig avblåst, men slett ikke isete, fast og fint, hardpakka silkeføre.

Kom til toppen av Resfjellet 1161 moh (helst 1170 moh — se høydeprofilen lenger ned) kl 1400, 6,6 km fra Kåsan, 687 høydemeter besteget, jeg hadde brukt 2 og en halv time effektivt i dag. I blikkstille, skyfri steksol og varme satte jeg meg på sørsida av varden og hadde årets beste vidsyn til hele Trollheimen med Snøhetta og Vinnufjellet attom. Det ble sannelig tid til en liten dupp også, jeg slet endel i dag, dårlig form etter alt uværet i vinter. Har vel sjelden sett så klar topputsikt, riktig artig å se sola glitre i østfjella, fra Vassfjellet og sørover så vi på Storskarven, Fongen, Bringen og Storsylen. Jeg funderte på toppturer i Trollheimen, nå er det “garantert” perfekte forhold for Svarthetta og Trollhetta!

En ny glede ventet, nå var det pudderkjøring i full fres! Skulle vel turt å kjørt uten feller idag, de forble på, jeg tok hardt, skarpt og rett ned hengene i pudder til knes! Artig, gøyalt, smilet gikk fra øre til øre!

Kom neatt til Fjelldalshøyløa (dvs Ogjerd) i halv fire tida, nå var det godt å kvile slitne knær etter leken, her også blikkstille og varmt. Nå kunne jeg la sola slikke meg, satt her og studerte puddersnø og aktiviteten ved høyløa, det hadde vært stor utfart i dag! Sola gikk ned, kalden seg inn raskt, turen fortsatte utover Vidmyrene.  Så fikk jeg en praktfull, flammende solnedgang over Trollheimen, dagen var fulkommen!

Tilbake til Kåsan kl 17, 6,5 km fra Resfjelltoppen, 13 km totalt i dag, jeg brukte drygt 5 timer effektivt på det. Nå var det kaldt, 8 minus, og helt klart.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments