Oppover Risløypa
Oppover Risløypa

Det var heller “guste” vær da jeg dro hjemmafra igår, par pluss og det regna. Etter botoxbehandlingen måtte jeg ut, Østlandet har jo fått fantastisk mye snø i det siste, alle snakket om den og brøytinga. Det store med Rikshospitalet er at hele Oslomarka starter ved utgangsdøra; trikken til byen er til venstre, Kikut den rød- og blåmerkete stien til høyre.  Jeg var nok kledt i tynneste laget, uten stillongs, men heldigvis gode joggesko!

Været var jo helt fantastisk, sterk, varm vårsol, helt skyfritt og vindstilt!  Der sto jeg i joggesko på turveien, nå var det en meter snø i marka omkring og veien var perfekt og nylig superpreppa med dobbelspor! Jeg følte meg litt rar da jeg tusla oppover skitraseen, hvor er skia mine! Det var jo flere som tusla i snøen oppetter, dette er også arbeidsveien for folka oppi Gråkammen/ Vettakollen.  Oppe ved Risbekken kom jeg over til Sognsvannsveien, den var riktig godt brøyta, ved siden av fortsatte det superpreppa skisporet innover. Klokka var nå etter to, og sola varmet stekende i skogkanten der jeg gikk, jeg savnet slett ikke stillongs og fjellsko, ja, topplua måtte stappes nedi sekken. Og mye folk! Ved Løkka stoppa brøytinga. Jeg så med intens lengsel på skisporet som dro innover marka i steksola, alt folket på ski innover til Ullevålseter. Tok meg ned til Sognsvann, her var sannelig turveien rundt vannet nylig og godt oppbrøyta. Mye folk på den med barnevogn og hunder, folk var på tur ja! Og midt utover Sognsvann løp et naturskispor, lengselen etter en skitur i det fantastiske været og steksola ble nesten ikke til å holde ut!

Sognsvannet
Sognsvann

Gikk raskt bortover veien til badeplassen, hvilte og fotograferte. Jeg hadde ikke med gps idag, men fra tidligere vet jeg det er 2,8 km hitopp fra Riksn, det hadde jeg brukt en knapp time på. Selvom en god del var på skitur, så var det ganske mange på fotan også rundt vannet. Det har nok med tilrettelegginga også. Trikken går nesten helt fram til Sognsvann, og der starter turveien og skisporet. Slike forhold er jeg ikke vant til her i Orkdaln.

Jeg skulle klemt på og gått rundt vatnet jeg også, men jeg hadde en avtale med aftensflyet, det ble vanskelig med Oslo by night. Derfor fann jeg ikke ut om det var brøytet veier lenger inn i marka (til Ullevålseter?). Men erfaringen med gode turmuligheter for alle også vinterstid med mye snø, betyr at ingen skal være lei seg for opphold ved sykehuset. Du kommer deg på tur hele året!

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments