Oppom Raudåsen
Oppom Raudåsen

I går var det meldt dårlig vær i fjella – som vanlig. I ellve tida var det fremdeles solskinn og par pluss her hjemme, jeg måtte ut! Snørte fjellskoa hjemme i entreen og gikk ut en tur på Evjen, jeg måtte finne utav mulighetene for markatur. Godt brøyta vei langt oppover Espaveien, helt opptil øverste huset. Derfra ikke brøyta, men det var mange som hadde gått, det var fin sti i snøen oppover veien. Kom oppi Espa etter en time, ganske drygt oppover, jeg gikk raskt og fikk opp pulsen ja!

Fra Espa var det brøyta vei videre forbi gårdsbruket. Jeg gikk oppover til veikrysset til Oksbåsen. Her er fint å parkere, ikke brøyta til Oksbåsen, men flere skispor oppover veien. Jeg gikk videre på den brøyta veien opp til Gabriel Rødåsen. Det var brøyta opp til huset, men ikke til Rødåsen. Jeg satte meg oppe ved huset og nøt min gulost og nypete, her var et bord og en benk jeg lånte. Hit hadde jeg brukt 1 1/2  time fra Evjen, det var ennå bra sol og god temperatur, men det dro inn snøvær fra øst. Den fine utsikten til Omnsfjellet og Ruten ble heller grå ettehvert, jeg ble kaldere og tok fått på veien opp til Raudåsen. Ikke brøyta, men det hadde gått et par oppover, greit å følge det sporet.  Etter en halvtime kom jeg til Hulluflata, enden på bomveien med sommerparkering, et mye brukt startpunkt for lengre markaturer.  Fotturistene hadde gått videre mot Rauhammaren, interessant, det må jeg prøve en dag!

Opptil husa i Raudåsen var det nå bare et kvarter å gå, i harde skispor, jeg slapp å synke til bunns i snøen. Skitraseen er rett oppom husene, dit måtte jeg for å sjekke forholdene. Det ble baske opp dit, men vel oppå, ble det praktfullt. Nydelig silkeføre, et par cm nysnø øverst, null grader. Det var ikke preppa idag, men godt skispor. Gikk borttil trimkassen og signerte, klokka var nå to, jeg hadde brukt to timer hitopp. Etter en hyggelig prat med Berit, tusla jeg nedatt skisporet og Raudåsen.  Ved Espa kom snøværet, heldigvis lett.

Mor varta opp med stekt laks, rømmesalat og hvitvin. Ute lavet snøen ned. En riktig fin avslutning på onsdagsturen!

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments