Siste dagen i februar ble det sannelig en finværsdag, nå bars det ti fjells! Ved parkeringa på Sørøyåsen 836 moh var det 5 minus, blikkstille, helt klar blå himmel og sola stekte!


Vi startet litt etter kl ti og gikk den supre preppa løypa sørover Sørøyåsen forbi Ørnkjellhaugen. Her dro sporet ned forbi Busletttjønna, jeg fulgte istedet fine spor oppi Okshaugen. Oppå der var det godt skispor rett opp mot Grønhøa, mens et annet av flere uryddige spor svingte vestover utpå myrene innunder Litjgrønnhøa. De gikk borti skogen og rasta. Da ble det å brøyte eget spor, det ble ganske tungt i 10- 20 cm løs puddersnø oppover skogen. Rett under toppen av Litjgrønhøa kom jeg oppi et nytt skispor, det måtte være de som hadde gått rett på Grønhøa. Sannelig satt de i en skavel i solskinnet, men her i snaufjellet var det en iskald vind. Jeg satte meg i stedet i skogen like ved og koste meg med lunsj i vindstilla med varm god sol på ryggen!

Videre oppover mot Grønhøa ble det da fint skispor å følge, lengst opp hadde de gått opp et styggbratt heng, jeg svingte nedom og gikk opp rabbene istedet. Kom oppå ryggen mellom Grønhøa og Høghøa 1121 moh i halv to tida. Jeg tenkte å følge sporet videre til Høghøa, men som meldt så snudde faktisk været. Steksol og blå himmel ble til gråvær og hissig kald sønnavind, oppi Svahøa rett over dalen i sør sto snøfokket allerede himmelhøgt! Da svingte jeg østover og gikk meg en tur til Grønhøa istedet.

Isskare og avblåst oppover rabbene, men oppå her og i hengene ned mot Grønadalen superfin puddersnø, nedrenninga skulle bli artig.  Måtte bare legge igjen skia rett under toppen, det var nesten bart oppover. Kom til Grønhøa 1157 moh i halv tre tida, roligere vind oppå her, men gråvær og vindfokk på fjella i sør. Så langt 7.5 km fra parkeringa på Sørøyåsen, 321 høydemeter besteget Fint utsiktspunkt dette, i sør så vi Snøhettta bak til venstre for Svahøa, Trykvamfjellet, Kråkvasstind, Okla, Hemre Gjevillvaskamb og nabofjellet Høghøa rett fram i vest. De to som hadde vært oppå Høghøa var nå kommet ned igjen, de kom sannelig opp til meg ved varden og hilste på!

Nedrenninga ble riktig artig. Det startet ved skia. Jeg hadde lagt de ved en diger steinblokk, ved siden av den var ei stor eng med reinrose! Reinrose-buskene var nok heller brune og frosne ennå. Vinden hadde rensket enga for snø, det var lett å se hva som vokste der. Videre ned til Okshaugan ble det full fres i puddersnøen, helt slett snø, bare å stå på nedover! Vel nede på myrene var det gode skispor videre, klokka var nå snart 16 og det var folketomt.

Måtte etterhvert ha meg en matbit igjen, satte meg inni skogen like før parkeringa ei lita stund. Den ble ikke langvarig, nå var det gråvær og isskald vind. Tilbake til bilen kl 17, totalt 14,6 km i dag, kaldt, 8 minus og gråvær, men godt lys for skigåing ennå…

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments