Utsikten til Orkanger fra Rokollen
Utsikten til Orkanger fra Rokollen

yr.no kunne melde om fantastisk vær i fjellet, strålende sol og “kuling”. Dermed valgte jeg å se dette på trygg avstand og labba oppover fra Reitan 14 moh i 11 tida. Det sto et skilt i veikanten, jeg skulle selvfølgelig parkert nedpå Råbygda. Da ville jeg fått tur fra fjæresteinene til topps! Gjennom vinteren har mange tatt turen til Rokollen, det var djup og fast sti oppover enga. Da jeg kom opp til Seterveien var det kjørt med scooter oppover. Så fint, nå ble lett å gå opp bratta i den fine granskogen! Litt over halvveis sto noen fine hasselbusker, ingen natavon å se til, men de så da bristeferdige ut. Høgt oppi veien ble det kaldere, iskaldt, vindfullt og snøen ble brun og lortåt. Jeg var kommet opp til hogsfeltet. En stygg, brei og med 2 grøfter av hjulspor skogsmaskinvei oppover den snauhogde skogen. Brr, hvilken rasering!

Sommerstid kunne jeg kanskje lurt meg unna skogsveien oppover, nå hadde jeg intet valg, det ble å gå i ei av grøftene. Det ble en kortvarig plage, oppi svingen hadde scooteren svingt opp til høyre i turstitraseen. Nå ble det fint igjen, godt å gå og fint furuskog. Scooteren hadde svingt oppi hogsten ved Rovstjønnbekken, videre var fin og fast tursti i djupsnøen. Men oppi her økte sønnavinden, det ville bli guste med mat frampå utsikten, jeg fant meg en rabbe i le ved bekken og lunsja. Her hadde jeg nydelig utsikt sørover mot Snota. Der borti var det grått og uvær.

Videre utpå utsikten var det bare noen hundre meter, men her fikk jeg sønnavinden rett på, det ble bare å skrive seg inn og forte seg tilbake til ly i granskogen bak. Selve Rokollen er på 356 moh, utsiktspunktet er på 346 moh. Opp hit var det 2380 meter, noe jeg hadde brukt halvanna time på. Utsikten er fantastisk over hele Orkanger rett ned og med et nydelig Trollheimspanorama bakom til høyre.

Neatt tok jeg en sving bortom Rovstjønna. Det er jo skiføre i marka, nullføre, mye fin snø. Tilbaketuren ble jo fin da, jeg hadde ikke sett scootersporet da jeg vadet bortover, det svingte jo rett bortom tjønna!

Mått jo se og snuse enda mer på hassel og natavon på nedturen. Joda, det lukter godt, det er plussgrader, det er mars!


Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments