IMG_62162009

To små varmegrader, lett gråvær og stille ved Kåsan i 10 tida og  godt preparerte spor oppover. Store planer for Resfjelltoppen idag!

Godt feste oppover nullføret, men vinden økte på, i Trollheimsfjella sto snørokket himmelhøgt. Pussig nok var det stille oppå skogkanten før myrene. Men oppå Vidmyrene sto sønnavinden godt på, alt var kvitt, nesten “white-out”, vanskelig å se sporet godt. Da jeg gikk inn i skjelet på Ogjerdhøyløa røska vinden hardt og snørokket sto høgt. Skrev meg inn i boka, tulla meg delvis inn i fjellduken selv om jeg var i le. Det ble nok ingen topptur i dag heller. Men klokka var bare 12, så jeg gikk en tur vestover Fjelldalen etter det preppa sporet mot Eldalen. Innunder Saudaudin vart de helt stilt igjen!

Innunder Mjukinn svinger så preppa sporet sørover mot Storhaugen. Jeg var nysgjerrig på traseen fra Vålåskaret, et par skispor og en scooter hadde kjørt i den retningen, jeg fulgte dette. Stiller baki her, men sola kom aldri fram, i gråværet var det vondt å renne, vondt å se konturer.  Gikk etter sporene helt fram til der bekken fosser ned til Vålåskaret, der hvor stiskiltet peker til Resfjellet (se bildet). Akkurat der i åpningen rev vinden hardt, vanskelig å stå, pussig fenomen, sønnavinden ble liksom “sugd” oppetter bekkekløfta!

IMG_62102009

Etter en herlig tepause med sjokolade innunder Mjukinn, tuslet jeg tilbake til preppa sporet og tok det nedover Eldalen. Vel var det gråvær og vanskelig å se, men nedover her er det for vanskelig for meg. Mange, små og harde nedrennnger, jeg mått kneppe av skia og gå ned disse, det ble drygt utover myrene. Ved Storhaugen tok sporet videre mot Børtne (P-plassen østom Resvatnet),  nå var klokka 4 og jeg hadde gått 11 km, jeg tok preppa sporet til venstre og ned til Eldammen. Da var jeg nedkomme, ingen kneiker mer så da ble det en hvil ved en hyttevegg, før den siste nedkjøring til Snonsetra.

Tilbake til Kåsan like før 6, fremdeles gråvær, men roligere. En dryg tur på 15,5 km idag, hele storrunden om Ogjerdhøyløa!

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments