IMG_6220rabor

En heller grå dag, men det var meldinger om sol. Kjørte utpå Geita og parkerte ved Skytterbanen i 10-tida, 133 moh, stille, en minus. Føret var ganske hardt, mye snø, jeg spente på skia og gikk rett over skytterbanen inni granskogen.

Det ble feil, jeg måtte nedigjen. Da traff jeg veien og skisporet. Det sto en bil ved skytterbanen, det var nok de som var foran. Jeg har gått fra Geita engang før, 26.april 2004 (se bildet nederst), da var det snøfritt og lett å finne skogsveien oppover.

langengd

Skogsveien går ganske bratt oppover, det ble mye fiskebein, ingen god skitrase akkurat. Var litt spent på nedfarten, med slik hard skare kunne det bli litt vel spennende. Oppe på 200 moh flatet terrenget ut innover, her tok jeg en tepause med nydelig utsyn ut Korsfjorden og innover Trondheimsfjorden. Fadesen var at jeg ikke fotograferte denne, lenger opp kom snøværet sigende inn sørfra over Byneset. Det ble tett, helt tett tåke og det snødde! Etter en time i dette været var jeg kommet rett under Knippen og de siste furuene før snaufjellet under Rabbora.  Her sto et grankratt, akkurat luggumt til å få ly for vær og vind (grønt telt på kartet). Det ble dagens topp, et vassent kaffebål ble forsøkt, men jeg måtte nøye meg med kald medbrakt. Klokka var nå ett, jeg hadde gått 3,1 km fra skytterbanen, 412 moh.

Videre til topps var det nå knapt 2 km og hundre høydemeter. Jeg var alene, det var konturløst snaufjell og løypa til de foran var nedsnødd. Selv med gps synes jeg dette ble litt for spennende i det tette snøværet, jeg snudde nedigjen. Nedrenninga ble grei, i starten tørr nysnø oppå skaren, men nedi skogen ble det varmegrader med sugende, våt nysnø.

Tilbake til skytterbanen 1530, en fin tur nesten til Rabbora på 6,3 km t/r, jeg hadde brukt 2½ time effektivt. Nedpå her var det 3 pluss og sludd, men ved Klomstein sto hasselen i blomst, trivelig!

Oversiktskart med dagens gps-spor:Rabborkart

Kart: Norge N1521 I Orkanger

Turberskrivelse: Sving inn til skytterbanen på Geita, fin parkering ved husa. Gå rett over banen og finn skogsveien. Det er også mulig å gå fra setra, ta så rett over enga mot skogsveien. Flg skogsveien oppover. Oppi snaufjellet ser  du Rabbortoppen rett fram.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments