IMG_7344forside

Det stunder til påsketider, hvordan var forholdene i påskefjellet? Ved Kåsan halv elleve idag var det kaldt, 4 minus,  deilig vam sol, skyfritt og stille. Sporet oppover var supert nypreppa og en skoleklasse fra Løkken var på tur.

Skitraseen oppover var preget av mange små, de hadde funnet seg en fin rasteplass like under Storvidholtet og laget spretthopp med unnarenn nedi skisporet. Såpass fint påskevær som det var idag, så var det en spesiell vinterferie stemning med det fantastiske silke-blåswixføret oppover Vidmyrene. Jeg gikk ikke opptil høyløa, men satt meg ved ei furu attom stakkstanga og beskuet stemningen på avstand. Vindstille, sterk steksol høgt på himmelen, skyfritt og vårstemning inni skavlen der jeg satt og mye folkesnakk omkring, joda, det er påske!

IMG_7329forsi

Jeg undret meg stort over skoleturen til topps. De gikk ikke den gode og vante ruta, men de tok styggbratt rett opp bekkdalen til Eltjønna.  Syns nok den traseen er for spesiell, så jeg klemte på fellene og gikk den gode traseen opp henga, jeg ville renne godt nedover. Men det fantastiske silkeføret gikk av, i snaufjellet over Ogjerdhøylua var det store partier med isskare! Oppi dalen under Eltjønna er det mer le, her fant jeg igjen det gode silkeføret, flere cm nysnø oppå skaren, her skulle det bli artig å renne. Herinni er det noen fine berg ved bekken, min favorittlunsjplass oppi Resfjellet.

Videre til topps greit i nysnøen, oppå rabbene isete og skare. Kom til toppen av Resfjellet 1161 moh halv fire.  En fin 3 timers skitur fra Kåsan på 6,5 km sålangt.  Her oppå sto det en iskald vind inn fra øst, utsikten var alldeles utrolig klar i den skarpe vintersola. Jeg krølla meg sammen i le av varden og tenkte på  Vårsøg: “når sola skin frå kvite høgdå ne, da væt e vår’n han e kje lenger oinna”.  Sjelden har jeg sett slik vakker vinterutsikt av kvite snøkledte fjell, fra Snøhetta på Dovre, til Blåhøa, Trollhetta, Såtbakkollen, Trolla og Blånebba i Trollheimen, til Nordmørsfjella Saksa, Hjelmen og Dyrstolen, de mektige Ruten og Fonna, helt ut til de trønderske kystfjella Gråfjellet, Vestre Varde og Kopparn. Tinder kvitt på kvitt, nydelig!

Etterhvert ble det i kjøligste laget å sitte her, det var nok mange minus selv om sola varmet endel. Nedturen gikk relativt frydefullt, men nederst i Elhenget ble det vel isete for meg. Nye gleder nedover bekkdalene, men nå ventet issvullene oppom Fjelldalshøua. Skigleden forsvann helt, jeg tok skia i nevene og labba bratt helt ned.

Det ble en lengre hvil i varm vårsol oppom høyløa ved furua med utrolig vidsyn til Trollheimen. Funderte endel på toppturer, men det blinka skarpt i is på toppene bortetter, spesiellt toppryggen på Svarthetta, helt avblåst, slik var det på Trollhetta også.

Utover og ned til Kåsan ble det bare artig, gliset kom på plass igjen. Utrolig silkeføre, 5 cm lett nysnø oppå skaren,  helt slett, det var bare å klemme  på nedover! Tilbake til bilen i 18 tida, en vakker påsketur idag på 14,8 km t/r.

Subscribe
Notify of

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
admin
28/03/2009 22:33

Vi gikk fra Kåsan lørdag 28. mars ganske nøyaktig kl 10.56, og var på toppen 13:26. Hadde en liten 10min.pause ved høylua. Oppturen gikk greit, men som du skrev i rapporten din fra torsdag, så ble det en heller hard nedkjøring.