IMG_6447aprilen

Oppå Nerskogen snødde det voldsomt i harde vindkast i går. Oppå Sørøyåsen idag i ellvetida var det blikkstille, en minusgrad, varm og god påskesol og et fantastisk silkeføre! Endelig skulle jeg få gått langturen til Høghøa!

Hmm, det var ikke oppkjørte spor ennå! Det var flere dm nysnø bortover skogen, dette ble drygt å trakke seg spor i. Utover myrene oppå Sørøyåsen var det noe mer avblåst, bedre å gå oppå det såvidt synlige scootersporet fra helga.  Noen topptur mistet jeg lysten på nå, jeg svingte ned mot Minilldalsmyren istedet. Det er normalt god og preparert skitrase nedover, men idag ble en dryg vading i 10-20 cm løs nysnø nedover skogen! Utpå myrene var snøen fastere, det var mer avblåst men heldigvis slett. Det gråner sterkt på nå, men i seterveggen fikk jeg likevel en god påskestemning i solveggen. Her nedpå har man jo alle muligheter for tur, jeg valgte en tur vestover inn langs Minnilla. Men da kom jeg inni skogen igjen, det ble drygt å brøyt seg løype.

Straks etter Hølbekken som kommer ned fra Fisktjønna fann jeg en fin bjørkekrull for en lengre rast, jeg var sliten. Sola varmet godt nok i gråværet, men her fikk jeg en iskald vind fra sør, jeg måtte tulle fjellduken over meg også. Traseen jeg gikk etter nå er en mye brukt løype innover til Minnilldalsglupen, jeg så enkelte steder rester etter skisporet fra i helga. Her ved Storbekkøyan, går skisporet rett opp Falkfangerhøa via Appelsinsteinen, målet er Blåhøa. Om en tar opp på nordsida av Minilla, på sørsida av Kjølen, er målet Svarthetta. Den siste er på denne tida ei riktig fin rute, spesielt den nydelige nedkjøringa. Jeg valgte meg noe i nærheten, jeg labba opp til Kløfthaugan. Men skiføret ble da bra det oppom skogen, riktig fast og fint silkeføre, lite drevbåra. Pussig at det ble så fint skiføre i fjellet etter det hissige været igår, om det holder seg i ro nå, blir det supre forhold for stortoppturer!

IMG_6416apt

Kom til Kløfthaugan 948 moh kl 1600, med en varde i all enkelthet, 6,1 km fra Sørøyåsen. Gråvær, men fremdeles tynt snødekke, sola skinte varmt igjennom. Her oppå er det virkelig fin utsikt vestover Høghødalen med Høghøa til venstre, Kråkvasstind og Okla rett sørvest og den digre Blåhøveggen rett vest. Mot nordvest ser en hele Minnilldalsglupen innover med Svarthetta rett fram. Men den iskalde vinden ble kald i lengden, jeg cruisa ned i det fine silkeføret nordover til Solhaugtjønna. Her atti var det stille og godt, men det ble stadig gråere. Sola forsvann helt og snøen ble tung kramsnø ettersom jeg “rente” ned i Skrikdalen. Klokka trakk seg mot 18, nedi Skrikdalen fant jeg min beste favorittrasteplass mens de første snøfnugga trakk over fjella rundt.

Heldigvis var det nå kjørt scooter etter skitraseen utover myrene, det ville blitt langt heimatt i 10 cm våt kramsnø! Ved Minilla kom snøfnugga på meg også. Tilbake opp til parkeringa på Sørøyåsen greit nå i scootersporet, ved bilen i 19 tida, 11,8 km tur i dag. En riktig trivelig tur atti Minnilldalsglupen i Trollheimen idag, godt skiføre i fjella!

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments