IMG_6483tovd

Børtne sydet av folk idag, alle skulle på tur i det fantastiske påskeværet. I natt var det bra frost, det var bare 2 pluss ennå i 10-tida. Jeg gikk ned til Jøløyan, det var knallhard isskare nedover veien!

Det ble bedre etter som sola fikk tak, allerede ved Aaltoegeajnoe ble det godt og mykt føre. Mine smørefrie fjellski var perfekte idag,  Opptil myra ved Sausetra brukte jeg godt over time (4,8 km),  varm te og sjokolade her, men det var noe i emning, vinden økte på og skyer trakk inn fra vest. Fortsatte videre i folkestimen over til Raudfjelltjønna, nedrenningen foregikk over/ rundt barflekkene (se øverste bilde). Det er bra istykkelse ennå, jeg hilste på en isfisker mens han trakk opp en halvkilos. Bekymringen nå er overvatnet, det ligger over det meste av nordenden.

IMG_6479redus

Fortsatte videre over isen borttil en av mine store favoritter i Trollheimen, åkerbæra, og en lengre pause på barflekken like ved. En forsovet og forsinket turvenn kom til, og sammen gikk vi sørover opp Kvelvet mot Tovdalsberga.Da vi kom over 900 moh ble det kaldt blåswix føre, det ble strevsomt for den av oss med rødklister under. Værre var det at været økte på kraftig, sterk vind og snøfokk, så vi dreide av og gikk mot 924 m toppen. Det ble fottur helt til topps, totalt 9,33 km fra Børtne, klokka var halv 4. Da vi gikk nedatt så jeg et “brudd” i berget med interessant vegetasjon.

Bergfrue, kattefot og fjellmarikåpe vokste i rikt monn nedi skrenten, jeg savnet reinrosa, rødsildre var det nok for tørt til. Under skrenten sto noen store rester av tyrihjelm. Artig å se små, grønne blad på marikåpa!

Nedrenninga ble riktig gøyal i godt sikeføre ned til Raudfjelltjønna. Her for Anne hjem til sine, mens jeg satt lenge og beskuet Midthatten, Svarthatten og Bolmen rett fram. Ned til Resvatnet var det nå en forrykende nedfart etter det superraske og glatte skisporet, det ble for mye fart for meg, men utom i skogen var det blitt skummelt gjennomslagsføre. Kom tilbake til Børtne kl 19, turen i dag ble på 19,00 km. Ennå vakker kveldsol, varmt og godt, men gråværet og vinden trykker på.

 

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments