Lauvnes1

Det var en god smak av sommer ved Selva, bjørka blomstret, rogn og hegg var nesten utlauva, og heftig sang! Startet i halv elleve tida ved broa over Musdalselva, 12 stekvarme plussgrader, 78 moh, stille og skyfritt.

Gikk inn traktorveien mot Svartdalen. Da falt stillongsen! Under en høyrøstet bokfink stappa jeg vinterklærne i sekken, og tok så av veien og rett nord opp heia til høgda oppom Lauvnestjønna. Tidligere i vinter startet jeg fra steinbruddet lengre vest og gikk ned og rundt vatnet. Nå tok jeg bratt opp til 315 høgda oppom tjønna og vandret på de fantastiske svaberga inn til foten av Lauvnesheia. Lunsjen her ble et vendepunkt. Nå var det varmt og sommer! Sterk fuglesang i skogen bak meg, steksol og stekvarme, og jeg satt i nettoen på fjellduken. Endelig, ei herlig tid igjen! Videre tok jeg bratt rett opp skaret til høyre for meg, vi fant ut i vinter at dette måtte være en super sommertrasé, det var det også.

Etter noe strev i styggbratt einerkratt/ lynghei kom jeg oppunder toppen på heia. Her var det greiest å gå rett på i nord opp til toppunktet. Kom til Lauvnesheia 467 moh kl 1500, litt over 2 timer effektiv gange fra Musdalsbrua, 389 høydemeter besteget, 3,5 km opp fra broa over Musdalselva. Svaberga på toppen her er en spesiell opplevelse med sine gedigne isskuringsstriper, og idag var høysommervarme og stille oppå her! Jeg bare storkoste meg utover havstrandsberga og falt til ro utom varden på kanten av Verrafjorden med Snota i synsranda i sør og en fantastisk utsyn ut Storhavet i nord.

Lauvnes2

Nedover heia merket jeg at alt livet er i gang igjen, humla surrer rundt torvulla, tusener fluer surra rundt toppvarden, ei firfirsle freste forbi skoa mine, overalt i heia var raske maur og en flått prøvde seg på gamasjene mine. Etter en dryg time var jeg tilbake til bilen i seks tida, turen i dag var på 6,8 km t/r. Nå var det behagelige 16 pluss, en stille, vakker forsommeraften med grønn og blomstrende bjørk.

Turbeskrivelse

Kjør utover mot Verrafjorden, parker ved brua over Musdalselva. Gå opp den bratte traktorveien (nyanlagt)  innover elva. Der veien flater ut etter et par hundre meter, gå rett opp furuskogen (ingen stier), hold kurs mot Lauvnestjønna. Oppi kystheia oppom tjønna, ta bratt opp til 315 moh toppen. Fra denne gå videre over de fine svaberga inntil foten av Lauvnesheia. Supre lunjsplasser hele veien bortover. Ta så bratt rett opp skaret til skaret under toppen. Gå helst opp på nordøstvarden, svaberga på toppen av Lauvnesheia er en unik opplevels! Du går ned igjen på en time. 3-4 timers tur på 6,8 km t/r

———————–
Lauvnesheia er såpass kort og snill tur, hele familien greier denne begivenheten ytterst i Verrafjorden. Utsikten fra toppen ut havet er blant Trøndelags fineste!