IMG_6683red

Våren er i gang for fullt i lavlandet, hvordan er forholdene i Trollheimen? Ved Bruløkkjsetra i halv elleve tida var det 1 varmegrad, lett gråvær, sola er i ferd med å bryte igjennom. Oppover langs Grøna var det supert vårskiføre, fast og lite gjennomslag. Bortover de åpne myrflekkene var restene av vinterens preparerte skitrasé.

Det er ei anna årstid, sola sto høgt på himmelen og stekte så varmt! Snedig opplevelse å stå i sommerbar fjellhei midt i “skisporet” og planlegge turen til topps! Det gikk dårlig å gå myrene innover, jeg måtte gå på skrå opp i skogen.

Rett oppom øverste bjørka fant jeg favorittlunsjplassen min, en varm barflekk rett under myra med masseforekomst av rødsildra. Røde, fine knopper allerede! Funderte endel på å legge igjen skia og gå på fotan til topps, men snøen var altfor løs til det. Over tusen moh var jeg riktig glad for skia, her var det kaldt og hardt “silkeføre”, men også en sprettkald vestavind.  Toppen av Høghøa var som vanlig helt avblåst, jeg tok av skia og gikk til topps i den bratte reinroseheia. Også her sto rødsildra med grønne blad og røde, fine knopper, rypebæra var i bristeferdig knopp, men reinrosa var nokså brun ennå.

IMG_6727red

Kom til toppen av Høghøa 1308 moh i 3 tida. Jeg hadde brukt 3 timer effektivt på de 6,2 km fra Bruløkkjsetra. Klar, blank sol nå, nesten skyfritt, men iskald vind, jeg måtte nedom varden for å finne ly. Utsikten rett vest til Okla, Hemre Kam og Blåhøa er bare nydelig herfra. I nord er Svarthetta snøkledt og fin, spørsmålet er nå om Minilldalsmyrene og Minilla er gått opp?

Etter en varmende tekopp tusla jeg nedover igjen, etter å spent på skia fikk jeg en fin nedkjøring i silkeføre nesten ned rasteplassen min. Istedet for å ta helt ned dit, skrådde jeg utover og rente ned i bekkfaret fra Grønhøa. Skikkelig lynraskt, glatt  skareføre oppi her, men noe løst, ikke mulig å gå på fotan ned til Grønadalen. Ned til Bruløkkjsetra gikk det riktig forrykende på skareføret,

Tilbake ved bilen i 19 tida, nå har vestaværet dratt over for alvor, sola var gjømt i gråværet.Turen til Høghøa ble 13,0 km t/r, noe jeg brukte 5 timer effektivt på. En riktig nydelig vårskitur idag, på et riktig flott skiføre og rødsildra er godt i gang!

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments