Vår og fuglesang, kvitveisblomstring, ei deilig tid. Startet ved Berg i 10 tida, 92 moh, 2 iskalde grader, kald trekk men ingen snø i dalbotnen.  Jeg gikk opp traktorveien fra gården, tørt og fint.

Snøgrensa var ved 200 moh, først ei strekning med hardpakka snø fra tømmerkjøringa i vinter. Så ble det vading i bunnløs, våt vårsnø! Jeg funderte flere ganger på å gå nedatt, men en tekopp styrket meg til videre tur.   Stien går oppover langs kanten av bekken, idag var den under 1 meter bunnløs snø, og været dro seg mer og mer på snøbyger. Etter denne baskinga kom jeg over tregrensa til Gjøafjelltjønna. Endelig riktig fin og kald snø å gå på, nesten “silkeføre”! Nå ble det lett å gå, så da tok jeg kursen rett på Svartdalshausen, men været var riktig truende med lette snøbyger og vind. Kom det ei langvarig snøbyge, ville det bli vondt å finne nedigjen i det flate, snødekte heilandskapet. Derfor gikk jeg borttil Bergsvarden og tok videre vestover langsetter fjellryggen.

IMG_6791bergsv

Kom til Svartdalshausen 571 moh halv fire, 5,53 km opp fra Berg i Snllfjord, 481 høydemeter besteget. Nå bedret været seg adskillig, det ble riktig trivelig i vårsola med en nydelig utsikt over hele ytre Snillfjord. Rett sør så jeg rett på Omnsfjellet og Ruten, foran så jeg Gråurda og Hogsgåsa. Rett fram i sørvest er Svarthamran og fjella melllom Snillfjorden og Åstfjorden. Alle med solid snødekke på toppen. Fjella lenger sør var gjemt i styggvær og skyer. Utover mot Hitra står Blåfjellet og Tenorlifjellet, også de med snødekke. Mot nordøst er Terningsheia, snøfri, likeens Gråfjellet og Lauvnesheia på østsida av Verrafjorden. Nordheian/ Terningsheia rett øst er like snørik som her.

IMG_6801haus

Rødsildre har jeg funnet rett sørom varden nedi ura. Det friske vestaværet ga meg lite lyst til å grave meg nedi snøen etter planten.

Strøk nå nedover og besteg Bergsvarden 571 moh. Kom til topps kl 17, 1,4 km fra Svartdalshausen. Været var nå ganske vakkert med solstreif, jeg satt ei stund og studerte utsikten østover til Rissa med verftet og Lensvik med Øyangen.

Nå kom sannelig snøværet tilbake, det var bare å cruise hastig ned til Gjøafjelltjønna. Videre nedover mot skogen greit, men inni skogen enda mer håpløst gjennomslag, og nå striregnet det. Fant meg ei vid gran og tok meg en lengre matpause, været roet seg ned, det ble riktig fint nede ved gårdene.

IMG_7445hvit

Tilbake til Berg i sju tida, 11,1 km totalt idag med både Svartdalshausen og Bergsvarden. En riktig fin tur egentlig, med de fleste typer vær og alt fra midvinters til kvitveisblomstring og vår!

Turbeskrivelse

Parker ved Berg, gå opp traktorveien. Passer krysset, fortsett etter stien på kanten av bekken. Gå gjerne helt opp til Gjøafjelltjønna og ta på skrå nordvest rett på Bergsvarden. Videre til Svartdalshausen kort vei utover på fjellryggen. 11 km t/r, lettgått sommertur.


Oversiktskart med mitt gps spor idag;

kart2016

Red. 23. april 2016;
Denne turen viser at tida går/ man blir eldre. Iår sliter jeg med å komme meg ut på tur, og går bare i finvær. Idag lørdag 23, april er det mye bedre vær, men kaldt og mye nysnø i marka. Den søndagen i april 2009 var det såvidt over null, tett gråvær og mye snø i fjellet. Alt fra regnyr til snødrev. At jeg orket å dra ut i sånt vær! Jeg gikk alene den gangen, Borga kom ikke før i mai.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments