Resfj1

Endelig, kvitveisen i vakkert flor ved Kåsan! 10 varme grader, steksol, stille lettskya vær, i dag skulle det bli godt oppi Resfjellet!

Oppover forbi Snonssetra var nå skisporet nesten bortsmelta og gikk delvis nedpå grusveien. Over Vidmyrene bra snødybde, godt skiføret, men utpå myra håpløst gjennomslag. Kom opp til Fjelldalshøyløa i 12 tida, snødybda er bare en liten meter, perikumen er kommet fram. Tok en lengre tepause her og studerte regnyret nøye.

Jeg fikk bare tåle det lille dryppet og bega meg oppover. Men det begynte rett og slett å silregne, oppi berga under Eltjønna lånte jeg bambuspinner og laget telt av fjellduken min. Det ble en lang lunsj, først etter en dryg time slutta regnet, sola titta fram og jeg kunne fortsette videre oppover. Henget oppom Eltjønna er stort sett utsmeltet og bart, turstien er omtrent bar.

Kom til toppen av Resfjellet 1161 moh i halv fem tida, 6,8 km fra Kåsan på 3 og halv time effektivt. Kald og sur vind oppå her. Utsikten var ganske bra idag, nordover Trøndelg og ut mot kysten noe grått og disig. Trollheimsutsikten var klar og fin, Trollhetta, Blåhøa og Snota var alle i slørsola og bakom ruvet Snøhetta og Innerdalsfjella.

Resfj2

Nedrenninga i den våte snøen var riktig artig, her oppi fjellet er snøen fast og fin. Etter en tepause ved furua i Fjelldalen strøk jeg videre ut Vidmyren og kom nedigjen til Kåsan kl 19. Nå var det riktig vakker vårkveld med sterk fuglesang!

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments