Vi parkerte oppom Kreklingen i 12 tida, 12 pluss, 719 moh. Litt vind og lettskya. Herfra var det oppkjørte spor(til 15. april) innover Ramsfjella. Vi prøvde å følge løypa mot Stamnessetra, men utpå myrene var det bart, det ble mye skibæring.

Vi gikk nesten bortil Stavåtjønna, før vi tok kurs rett på Nørdstfjellet. Dette blir en del opp og ned, men i dag greit nok, fordi høydedragene var stort sett snøfrie. Vi gikk rett på sørsida av 914 moh toppen og nedi dalen. De bratte berga rett fram gir en forsmak på den kalkrike floraen lengre opp, her så jeg store ranker med rødsildre, men uten blomst. Etter å ha kryssa denne var vi kommet oppå myra rett under Nørdstfjellet, en pause på en tørrabbe midt uti ga oss dagens første rødsildre i blomst!

IMG_6987rsild

De siste skavlene til foten av fjellet var det ganske fint skiføre, videre til topps var det sommerbart og tørt. Høgt opp ser vi de store flyttblokkene, en særegen og forvitret fasong. De står på ca 1060 moh og forteller om kalrik berggrunn. Ved og oppi disse sto rødsildra så praktfullt i full blomst!

IMG_7008

Etter en lengre beundring og fotografering gikk vi til topps. Kom til Nørdsfjellet 1119 moh kl 1630, nesten 3 timer effektivt, 5,7 km fra veien, 400 høydemeter besteget.

Utsikten er riktig fin utover Trollheimen med Blåhøa, Snota, Svarthetta og Trollhetta, mot nord Ruten og Resfjellet, i nord så vi Grefstadfjellet og Vassfjellet, i øst ruver Ilfjellet. Rett ned framfor fotan er Vollagrenda i Rennebu med Rennebu kirke.

IMG_7000trollh

Flere plasser oppå toppen sto rødsildra i nydelig blomst. Den er så fin, og så er det ennå skifør og april! Flere har begynt å røre på seg, norsk malurt med store, grønne blad, rosenrot i store, røde knopper og tuesildre i knopp. Været hadde bedret seg adskillig utpå dagen, vindstilt og skyfritt, det ble en riktig nydelig hjemtur over tørrabbene og sørpføret over myrene.

IMG_7018aftwen

Kom tilbake til P-plassen oppi steinbruddet i 19 tida, vi hadde gått 11,3 km totalt i dag. Denne p-plassen er ganske spesiell, det er en planering av ei reinorosehei, rundt omkring bilhjula sto rikelig med bjønnbrodd, fjellsmelle, rødsildre og reinrose!

Turbeskrivelse

Kjør opp Holsbakkan, passer Kreklingen, oppå skaret før veien bikker ned mot Nerskogen er fin P-plass oppå steinbruddet. Her er merket sti over mot Stavåtjønnen. Det er greiest å gå over dit og så ta den mindre stien tilbake til Nørdstfjellet. Vi gikk i dag rett fram på tvers, det blir mye opp og ned. Innunder Nørdstfjellet studer reinroseheia oppi fjellet, legg merke til de store flyttblokkene like innom stupkanten. Enkel og grei tur til topps fra disse. Oppå toppen er flere slike flyttblokker med spesielt rik vegetasjon som norsk malurt, tuesildre, rødsildre og reinrose. Nydelig fjelltur på litt over 11 km t/r.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments