IMG_7142hovd
Ved Reberg i Rennebu sto heggen i bristeferdig knopp! Idag kjørte vi opp Hurundsjøveien til Måssåhaugen. Det var 15 pluss, steksol og skyfritt, litt vind, 695 moh.

Idag skulle jeg teste ut Huskyen, så vi labba opp til Skrufjellet i djupsnøen. Oppå Skrufjellet var det sommerbart og tørt, hele fjellet gikk i nyanser av mørk rosa, det var masseblomstring av rødsildre! Vi vandret sørover fjellet på vestkanten oppom bygda med nydelige rødsildrebuketter overalt i skiferen. Rundt omkring sto flekkmure, rosenrot og bergfrue. Vi tok en bedre lunsj like etter bekken med nydelig utsikt utover Trollheimen og bygda.

IMG_7115ros

Jeg fortsatte videre helt ut til Hovdfjellet. Her var det ei gedigen reinrosehei omkring toppvarden og rødsildre i helt fantastisk blomstring. Sola stekte, fjellet var sommerbart, jo det er blitt mai og sommerstemning! Vi var på toppen av Hovdfjellet 856 moh kl 1630, 3 km fra Mossåhaugen. Utsikten herfra er fornem til Ramsfjella, fra venstre Ramspiken, Ramskallen, Nørdstfjellet, Digerhøa, 1249 moh (1260n), Ramsskarven, Refshuskollen og Leverkinna. Trollheimsfjella skinte så blankt i vårsnøen, fv Storhornet, Svahøa, Høghøa med Okla rett bak, Blåhøa, Svarthamran, Svarthetta, Geithetta, Trollhetta, Rinidhatten, Bolmen og Raudfjellet. Mot nord ruver Resfjellet og rett bak meg var Ilfjellet.

Etter denne stasen la jeg og huskyen kursen heimover på sørsida av Skrufjellet, om Skrutjønna. Her var det ingen rødsildre å se, berget var surt og fattig. Vandret rask videre i snøfri og tørr fjellhei utpå kanten over Hurundsjøen. Rastet her i 18 tida og riktig nøt den varme maikvelden, endelig er det slutt på å fryse, endelig er det blitt lange kvelder igjen!

Tilbake til parkeringa ved Måssåhaugen kvart på sju, en nydelig fjelltur på totalt 7 km i dag.

Subscribe
Notify of

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Steinar Moen
02/05/2009 07:17

Gratulerer med huskyen! Ser litt slapp ut på bildet, du har vel ikke slitt den ut alt vel?