IMG_7238oms

Etter flere dager med sommervarme, kom våren for alvor. Ved Bjørkøybekk-parkeringa var bjørka i knopp og kvitveisen blomstra så vakkert, i en vasspytt fløt vårens froskeegg og utpå myrene lød trompetstøt fra tranene!

Vi startet kl 11, 337 moh, 4 iskalde pluss, overskya, helt stille. Vi fikk litt varmende solgløtt oppover veien mot Fjellkirka, det lå ennå en halvmeter våt, løs snø på veien, drygt å vade oppover. I veikrysset gikk vi utpå myrene og fant turstien oppover mot Gryta. Oppover her var det stort sett snøbart, myrene er sugende våte og tunge å gå. Lenger opp på Fossfjellsida var det nesten sammenhengende snødekke, vi gikk da over bekken og gikk på Knippfjellsida. Her var snøbart, tørrt og fint.

Vi gikk så over mot Svartholhausen og tok opp etter stien på vestkanten. Tørrt og fint her også, ingen snø, og rypebæra blomstra så fint oppover! Etter en bedre lunsj like under toppen av Svartholhausen med greplyng i bristeferdig blomst, runda vi Hausen på vestsida og videre mot selve Omsfjellet etter 780 moh koten. Like før toppvarden sto det tett i tett med purpurøde rødsildre i beste blomst, det var riktig artig!

Kom til Omnsfjellet 830 moh halv fire, 5,8 km opp fra Bjørkøybekk på 2 og en halv time effektivt. Litt sur og kald vind, så vi fortsatte videre. Etter knapt 3 kvarter kom vi til Omnsfjellvarden 847 moh, 7,1 km fra Bjørkøybekk, 510 høydemeter besteget. Her så jeg ingen rødsildre, snedig, med såpass løs og skifrig grunn burde det vært mye her også. Utsikten innover Trollheimen var riktig fin, trasse i regn og sluddbygene rundt omkring. Vest-Trollheimens fjell var riktig fine; Snota, Såtbakkollen, Trolla, Skarfjellet og Sula. Det var vel meldt nysnø borti der, men det så jeg ikke noe til.

IMG_7226oms

Nedturen i dag ble en spesiell opplevelse. Borga trakk som en Husky skal, hu fulgte sitt spor nedover i full fart, det var bare å skjerpe seg i bratta ned fra Svartholhausen. Tilbake til bilen i 20 tida, 14,1 km totalt idag. Ommsfjellvarden er em fin 5 timers tur, i dag var det nokså kjølig i den kalde vinden, men utsikten og rødsildra var praktfulle!

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments