Utover Geitastranda er løvetann i blomst og grønne enger, oppå Haugnes duftet skog og eng grønn sommer! Vi startet 1030, 32 moh, 12 varme pluss, stille og steksol.

Gikk oppover den gamle skogsveien som startet rett bak fjøset på Haugnes, i førstningen gjennom eng-oreskog med mye vakker kvitveis, etterhvert tett granskog. Oppå myrene er det stort sett snøfriit, vi kom til Lomtjønna halv tolv, 2,73 km fra Haugnes, 284 moh. Her satt vi i vannkanten ved bua og studerte tranedansen rundt vatnet, de to i traneparet satt på hver side av tjønna!

Sålangt hadde vi fin skogsvei,  videre mot Rabbora er det lite stier å følge. Vi gikk nordøstover langs tjønna og bestemte oss for å nordover og oppå Kaldheia. Ved nordenden av tjønna traff vi på en nesten igjenvokst skogsvei og fulgte den oppover et stykke før vi svingte opp kystheia i Kaldheia. Oppå denne, frampå kanten mot Rabbora fikk vi øye på ei bu rett under Innerbekktjønna. Vi gikk dit og nøt en bedre lunsj ved den oppmurte utegrillen. Det dryssa litt regn akkurat nå.

IMG_7314morkt

Fra bua gikk vi rett opptil Innerbekktjønna, her blomstra rypebæra så vakkert og det ble behørig foreviget. Nå var oppå Rabbora og det var lettgått, fin fjellhei videre. Kom til toppen av Rabbora 518 moh kl 1400, 5,87 km fra Haugnes, 2 1/2 time effektivt,  486 høydemeter besteget.

Utsikten er fornem til de nære kyst og fjellstrøk herfra. Rett i nord så vi Hestgrovheia med Kopparen til høyre. Det meste av de nære Fosenfjella rett over fjorden. Vi så langt innover Trondheimsfjorden med Tautra “midt på” og til høyre blinket kuppelen på Gråkallen i sola. Rett øst så vi Vassfjellet, lenger sørøst så vi Forollhogna og etterhvert Ilfjellet. I sør er Resfjellet markant,  videre kommer et nydelig Trollheimspanorama med de mest markante Blåhøa, Trollhetta, Rindhatten, Sota, Såtbakkollen og Skarfjellet. Rett vest er nabofjellet Vargheia, den skjuler Ruten.

Men nå rullet det inn et heftig og beksvart vestavær, nede ved Innerbekktjønna haglet det bare værre! Ned ved Lomtjønna striregnet det, vi trakk inn i bua for å tørke oss litt. Regnet ga seg ikke, det ble en heller våt tur ned til Haugnes.

Tilbake til gården i halv fem tida, 11,0 km totalt idag, en riktig fin 4-5 timers tur idag.

Oversiktskart over Rabbora. Dagens rute vist med svart gps-spor.

 

 

 

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments