IMG_7342mai
Våren slo over på kaldvær og nedbør, men er det skiføre igjen? Ved Storslåtta var det knapt 2 iskalde grader og iskald vind, det var bare å trekke fram stillongsen, topphua og vottan igjen.

Vi tok turstien oppover, våt myr med noen glisne snøflekker, skisesongen er endelig over! Oppå skaret før Fjelldalen tok jeg noen utsiktsbilder ned mot Storslåtta, så kom vestaværet for fullt igjen, det sludda og regna omkapp. Allikevel, vi fortsatte mot Fjelldalen, der ville det bli ly for våte fotturister. Tanken var Resfjelltoppen idag, vi så allerede her at det ville blitt en riktig fin fottur idag, men det var dette været da.

Kom til Ogjerdhøyløa i 12 tida etter en heller regntung fottur. Godt å gå oppover, noen snøflekker og siste biten ved tjønna var “randheil”, men snøen er fast og fin å gå på. Hit opp er det 2 km fra Storslåtta. Ved bålgropa blomstra nå kvitveisen så vakkert. Og plutselig kom sola igjennom så vakkert og varma regnvåt hund og kall! Men vi rakk knapt å tenke tanken om topptur, før vestaværet slo hardt tilbake med stygg kastevind og snøvær. Borga rista bare på pelsen og la seg i ring igjen.

IMG_7333mai

Etter et par timer med mye slikt vær, sala vi på i et kort gløtt av vårsol og tok en runde mot øverste del av Eldalen. Vestaværet roa seg til lett regn, og sannelig opphold med gløtt av varm sol! Frampå kanten mot Storslåtta fikk vi såpass lys at litt knipsing med Mjukinn som staselig bakgrunn ble mulig. Det svarte vestaværet banka enda på, så vi gikk lei og tusla ned til veien.

Kom neatt til golfen i halv fire tida, en god tur til Høyløa på litt over 4 km t/r, skisesongen er definitivt over, det er sommer og fotturføre! Dagen var ennå jomfruelig, resten av matpakka ble fortært under ei stor furu. Men jeg rakk knapt å tygge ferdig før jeg fikk hagl på kvitosten.

 

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments