Espa

Omkring Orkanger er en serie med kortere og lengre mål for å spise sin lunsj, oppi Rasmusrommet er en av de kortere, en riktig luggum tur på dager med kaldt og uforutsigbart vått vestavær.  Vi gikk fra chicago ved halv tolv tida nyveien oppi Espa i vakkert kvitveis flor og velduftende vår.

Ved Espa står skiltet til Rasmusrommet og vi gikk traktorveien i pilas retning. Snart var vi ved første post i Rasmusrommets venners tursti,  f.eks. “ungpikens leke”. Like etter, oppi svingen, fikk vi en snøflekk å vade i joggeskoa. Ja, ja det er ikke fritt her heller nei. Etter flere opplysende tursti-poster, tok vi bratt opp i kanten av hogstfeltet.

Oppå flata igjen er det kort vei til gapahuken i Rasmusrommet med fin grue og et litehus. Hele anlegget står like ved stupkanten med fantastisk utsikt utover Orkanger og oppover Orkdalen med Trollheimen så vakkert i bakgrunnen. Det står igjen en “allé” av grove grantrær som sperrer all utsikt, men på slike dager som i dag gir den perfekt ly for vestavær.

Etter maten fikk vi god trekk nedover bakkene, nå tok vi gamle veien helt ned til Evjen. I berga lengst ned ble vårbotanikken studert, bl.a. blå fioler, jonsokblom og -koll og en liten skogvikke. Heimatt til hvert vårt i tre-tida, en riktig hyggelig og sosial tur i det rådende iskalde vårværet.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments