Endelig sol og varme igjen! Vi startet ved veikrysset i Lomundsjøen ved Frekslia i 10-tida, 251 moh. Gikk traktorveien oppover.

IMG_7461freks

Ved veis ende er en liten lunneplass, her er bekken rett fram, og en god sti videre oppover. I dag hadde Borga kløv, det skulle bli spennende å se hvordan den fungerte i fjellet.

Opptil trimkassen er det mer eller mindre god sti. Hit opp er 2,4 km og 557 moh, jeg brukte en time.

IMG_7484grep

Videre opp til Prestlifjellet er det greiest å gå den lengre runden om Rørbekkdalen. I dag tok jeg rett på, bratt opp på framsida med kurs rett mot toppvarden. Det ble drygt oppover, en del snøfonner med gjennomslagføre. Borga var vel våryr, stadig måtte jeg dra ut et kaos av hund, line og kløv oppav bjørkekratt i bratteste lia. I ett-tida var vi oppå kanten på 723 moh. Her ble en lang middagshvil for begge i årets første greplyng blomster!

IMG_7477voff

Videre til topps var det slak fjellhei, vi kom til Prestlifjellet 802 moh halv fire. Sålangt var det 4,55 km fra Lomundsjø på 2 1/2 time. Vi labbet videre etter toppryggen mot høgste punktet i Gråurfjellet. Nedi skaret sto det sannelig rødsildre, den har jeg ikke sett oppi her før!
IMG_7499rods

Fra skaret til topps er greiest å gå oppetter kanten mot Kvernabekktjønna, her var det helt snøfritt og sommertørr fjellhei.

Vi kom til toppen, Torfjellet 818 moh halv fem. Hitopp er 6,2 km fra Frekslia, 567 høydemeter besteget. Praktfull sol og godt vær, men stri østatrekk, vi krøp i le på solsida av varden.

IMG_7518topp

Utsikten herfra er helt utrolig, vi er midt i mellom Trollheimen og kysfjella. I sør er de markante Trollhetta, Snota, Trolla og Vinnufjellet kvite og blanke i sola, rett vest har vi Jørunholet, Snipen og Ruten. Mot nord ser vi Fonna, Hogsgåsa, Omnsfjellet og Vassfjellet, alle stort sett snøfrie.

Det var egentlig godt å komme seg på heimtur og i le for den kalde trekken, nå tok vi ned fjellia under Prestlifjellet og så ned til Rørbekkdalen. Rett bortom trimkassen ble det en liten rast i solnedgangen. Det fungerte nå helt greit med bikkje og kløv, problemet er våren ser det ut som.

IMG_7545voffo

Gikk så sti og traktorvei ned til Frekslia, det var nå fint å komme ned i den grønne, varme og velduftende våren da. Tilbake til bilen i ni tida, 11,9 km totalt i dag, en helt praktfull 6 timers tur i fantastisk lettgått fjellhei.


Bilder fra idag:

———-
Edit feb 2016;
Fixet opp bilder. Denne turen har jeg lengtet etter å gjøre opp igjen. Det måtte vært spesielt tidlig dette året.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments