17. mai åpenbarte seg med heggblomstring, sommersol og sommervarme. Etter å ha overvært 17. maitoget på Nerskogen, parkerte vi ved Minilla rett nedom Svartdalstjønna. Vi startet 11 tida, 10 varme grader, 790 moh. Fulgte stien langs Minilla opp til stolheisen. Litt kav ble det første gangen med småredd Borga på heistur, så var vi på vei opp til Svartdalssetrene. Stort sett bart oppover skogen, men også en del store snøfonner i le.

IMG_7464svh

Etter en time kom vi til setrene. Her fikk jeg fint bilde av setrene med Svarthetta majestetisk i bakgrunnen, ved seterfjøset sto det sanneliig to små gule fjellfiol! Rett bortom setervollen ble det for sammenhengende snødekke for fotturister. Derfor satte vi kursen rett opp til Vardhøa, inni skogen var det stort sett bart.

IMG_7482pryd

Ved et fuktsig kom dagens andre åpenbaring, ullvierrakle! Oppi Vardhøa var det stort sett snøbart, vi gikk runden bakom over ei stor snøfonn mot Grønlifjellet. Jeg tenkte egentlig å legge turen over Grønlifjellet og ta vintertraseen til topps. Vi valgte istedet å rett vestom, forbi de store tjønnene og så bratt opp på sørsida av Gråfjellet.

IMG_7498ak

Rett ovom tjønna ble det en bedre 17. mai lunsj på noen store greplyngtuer i nydelig blomstring! Herfra gikk vi bratt rett opp til toppen, det var snøbart oppover. Endelig fikk jeg se skikkelig reinrosehei, her på sørsida var mye fint å se! Nederst, på ca 1060 moh sto sannelig fjellpryd i blomst!

Kom til toppen av Gråfjellet 1243 moh kl 1500, 2 1/2 time effektivt fra Minilla, 6,5 km, 453 høydemeter besteget. Oppå her var det kald østatrekk, skyet i sørvest, blå himmel i øst. Men det var helt praktfull utsikt! Rett sør så vi på Snøhetta, Storhornet, Kråkvasstind og Okla. Rett fram i vest er de store nabofjella Blåhøa, Svarthetta, Snota og Trollhetta. I øst er både Resfjellet og Ilfjellet mer bart enn snødekt.

IMG_7516snot

Etter en times feiring gikk vi nedover i samme rute, nå fikk vi også med oss rødsildre på hell ved tjønna innunder Grønlifjellet.

Fra Vardhøa tok vi rett ned på hytta oppom Svartdalsetrene, riktig ei perle ble det nå sagt. Nå hadde vi god sti helt ned til parkeringa. Tilbake til parkeringa ved Minilla i 19 tida, en super og lettgått fjelltur på 13 km totalt.

Flere bilder fra idag:

———
Edit feb 2016
Lett red av tekst, lagt til bilder

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments