Sommeren står for døra, uti Lensvika lyste åkrene gult av løvetann. Vi parkerte oppi Bømlihaugen kl 11, 134 moh og 12 varme, gode grader.

IMG_7547lens

Borga dro ivrig oppover turstien. Steinar var med idag og skulle holde styr på fuglene. I sterk fuglesang av rødstrupe og svarttrost gikk turen oppover skogen som var så vakkert forsommergrønn. Vi kom oppå Østre Varde etter en halvtime. Her er godt å kvile etter motbakken, greplyng og mjølbær blomstret så nydelig og rikelig rundt vardene. I myra bak oss blomstra molta, som vanlig bare hannblomster. En kongeørn skrudde seg så elegant opp en luftstrøm. snart så vi den digre fuglen høgt mot himmelen. Nå gikk vi videre den gode turstien, fjellheia var tørr og snøbar. Oppå skaret under Sør Varden var sannelig fjellpryd i full blomst, den skulle bli fast følgesvenn i dag!

IMG_7561fjellpr

Like ved stien like før Sør Varden sto reinrosa med årets friske blad. Sannelig var knoppene langt kommet, om ei uke så har vi blomster! Vi skrev oss inn i trimboka på Sør Varden, litt kald vind her, så vi trakk litt nedi dalen rett vest for å ete. Nå hadde vi gått 4,1 km på 1 1/2 time fra Bømlihaugen. Fuglevennen studerte ivrig krikkanda nedpå tjønna.

Nå gikk vi ned til utløpsosen og gikk innover mot Vestre forbi rogna, en trasé jeg gikk i påska.

IMG_7589sondre

Over Bingsholmyrene gikk vi nå omtrent midt på, litt i nord og fikk en super fjelltur i tørt og lettgått terreng, stort sett snøbar. Overalt var fjellpryd og rypebær i vakker blomst. Oppunder Vestre ble det en del større fonner å gå på, artig for Borga! Under selve toppen, på øst-sida, henger en svær snøskavl med knekk.Vi gikk oppom denne på høyre (nord) sida. Kom til toppen av Vestre Varde 656 moh kvart over fire. Sålangt hadde vi gått 8,2 km fra Bømlihaugen på 3 timer effektivt, 522 høydemeter besteget. Utsikten nordover til Hitra, Lauvnesheia, Ørlandet og Kopparn var helt fantastisk i klarværet i dag! Sørover var det skyet og regnvær, men det var nå lett å se Blåhøa, Trollhetta, Rindhatten, Snota, Trolla og Skarfjellet.

Regnværet var hissig nok i Rindalen, det så nesten ut til å dra seg hitover.

IMG_7573vestre

Nedturen tok vi på sørsida av Bingsholmyrene, forbi de store tjønnene. Et utrolig flott fjellterreng på denne sida også, vi fikk den gode følelsen av å være høgt og langt til fjells! Etter to timers lett gange i dette vakre landskapet var vi tilbake til Sør Varden. En kort rast her, så tok vi raskt videre tilbake i turstien.

Tilbake til Østre Varde i åtte tida, sola var akkurat gått ned over Sør Varden. Her satt vi ei stund i den gode sommerkvelden og beundret rødstrupens vakre triller. Lenger nedi skogen var også svarttrost, gransanger og bokfink i full sang. Klokka var blitt halv ni da vi kom ned til bilen. En ganske dryg og lang tur i dag på 16,1 km t/r som vi hadde brukt 5 1/2 time effektivt på. Sommerstemningen og fuglesangen var helt utrolig, jeg ble sittende helt stille og lytte. Sannelig fikk vi med den spesielle jernspurven også!

Bilder fra turen

Oversiktskart, vi gikk stort sett etter dette gps-sporet mitt fra påska 2009:

Vestreny

———
Edit mars 2016
Lagt til kart og fikset bildene

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments