Molteblomster

Dagen startet i regn og skodde, så vi gikk oss en markatur med matpakka i dag. Kjørte oppi Espa og parkerte der i 12 tida, 144 moh, 12 pluss. Gikk innover traktorveien merket “Rasmusrommet” og svingte inn markastien til venstre etter et par hundre meter.

Oppi Aunet hvilte vi, det står en fin benk ved det rødmalte huset i skogen. Nå var det riktig godt og varmt sommervær og sola stekte så godt! Vi vandret den rødmerkete markastien videre mot Lomtjønna, den er tørr og fin, Ulvåsmarka er snøfri nå, fint å gå på denne tida før all vegetasjonen er vokset til. På kanten rett før Lomtjønna fant vi en fin tørrabbe og lunsjet med bra utsikt nedover marka. Rundt omkring blomstra molta, og det var allerede mygg i lufta!

Nå var det kort vei igjen til Lomtjønna, dit kom vi i 2-tida, 333 moh, 2,54 km fra  Espa. Merkverdig stille oppi her, lite fuglesang og folketomt. Vi satt ved gapahuken og funderte, det ble til at vi prøvde å finne sti videre østover. Gikk oppå haugen med alle de små buene og ned til demningen helt i nord. Jo – det var da sti her. Jeg mistet stien flere ganger bortover, men Borga snuste oss på rett spor hele tida!

Kom til Kvitsteinan i 3-tida,  290 moh, 3,9 km fra Espa. Vi hadde vel brukt 2 timer effektivt på det. Her omkring blomstret kvitlyng og molte så vakkert, se bildet, det er blomster på hunnmolt. Blikkstille her også, lite fuglesang. Så kom regnet. Først bare stille yr, så riktig regn, det var bare å trekke i regntøyet og gi seg på heimveg.

Heimat gikk vi skitrasen. Den var utbedret, ei gravemaskin hadde flekka av myra og jamna til. Vi gikk skiløypa fram til Oksbåsveien og tok den heimat til Espa. Nedi krysset med Raudåsveien slutta det å regne, så vi tok oss en pause ved sittebenken. En markagjenger kom fresende oppover pr. bil og parkerte  like ved. Sammen med trimmeren kom ut en lodden golden retriever. Trimmeren strøk opp vegen, bikkja strøk rett på oss. Heldigvis hadde den sele så jeg fikk tatt den og sparka den mot eieren som nå var utav syne.

Ned til Espa ble det en riktig trivelig hjemtur, i velduftende vårduft av nyregne bjørkeskog. I dag ble det 7,5 km totalt, molta blomstrer og det er supert fotturføre i marka nå!

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments