IMG_7625gull

Søndagsturen gikk oppi Resdalen, i 12 gode grader startet vi i ti-tida ved Storslåtta og gikk turstien til Ogjerdhøyløa med molt i blomst på myrene.


En gjøk satt borti Vidmyrene, endelig ko-ko, ko-ko å høre igjen! Etter en 3 kvarter var vi oppe ved høyløa.

Mye folk og hunda, så vi gikk oppi engbakken like ved. Her var sannelig kommet opp noen svartflekkete orkideblad, det blir gjerne flekkmarihand. Oppi bjørka satt en og sang så varierte og vakre toner, årets første blåstrupe! Vi fortsatte oppover mer eller mindre langs turstien, tørt og fint, lite snø igjen. Oppå første henget, oppunder berget sto sannelig årets første gullmyrklegg! I vakker gullgul blomst, den sto nesten inni stien. Like ved sto også en enkelt blålyng busk i blomst med små, røde klokker! Etter denne sterke opplevelsen tok vi matpause i bekkdalen rett under Eltjønna.

Videre til topps traff vi flere glade turgåere, det er liksom lettere å slå av en prat når året er varm og sommerlig. Over siste strekket før toppen var det nesten randhel snø, selve toppen var stort sett snøfri.

IMG_7656topp

Kom til toppen av Resfjellet 1161 moh kl 1500, 4,3 km opp fra Storslåtta på drygt 2 timer effektivt. Selv om det var lettskya gråvær med enkelte regnyr, så var sikten ganska klar. I øst så jeg tydelig Forellhogna, Storsylen, Fongen og Rensfjellet. Alle Trollheimsfjella blinka klart i slørsola, selv om det ennå er en del skiføre, så begynner det å bli gode fotturfohold borti der.

Nokså kald vind oppå toppen, så etter 3 kvart tuslet vi nedover igjen nedi varmen. Rett oppom Eltjønna sto greplyng og fjellpryd i beste blomst. Nede ved den lille myra med gullmyrklegg sto en nydelig busk med ullvier som ble behørig foreviget! Kom nedatt til engbakken ved Ogjerdhøyløa i 17-tida, her ble det en lengre pause for å se på orkideer. Det så ut til å være den vanlig flekkmarihand det meste.

Etter en time kom vi til Storslåtta igjen, i regnyr. En riktig nydelig forsommertur idag, varmt og godt, totalt 8,7 km t/r.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments