IMG_7785Raud
Etter enda en uke preget av regn og kalde, så det bra ut for Søndagsturen. Vi startet ved Resheim halv elleve, 10 kalde pluss, stille, 493 moh, nå brøt sola gjennom og varmet så deilig.

Oppi Resfjellet var det meste av nysnøen smelta vekk. Vi vandra bortover TT-stien i nydelig eng av blomstrende marigras, en nydelig duft! Etter å ha passert brua over Resa tok vi midtveis over myra mot Raudfjelløyan. Det var ikke greit i dag, mye regn i det siste gjorde myra ekstra våt. Fortsatt så opp stien oppå kanen og tok en kort rast mens vi fant utav stitrasen til Raudjellet. Oppover her må snøen ha ligget lenge, det var kvitveisblomstring og lite grønt. Men tyttebær og blålyng blomstra sa fin, og mye molteblomster.

Men været ville ikke i dag heller, det kom stadig større regnyr.  Like før vi kom oppi snaufjellet, på ca 740 moh tok vi en bedre lunsj mens regnskura tromma på fjellduken over meg!

IMG_7795tjo

Regnet kom litt sånn av og til i starten, men det økte på til intenst, tungt regn, iblandet sludd. Så kom også tåka og dekket Raudfjellet ned til 800 moh. Jeg ga opp tanken på topptur. Istedet labba vi vestover i silregnet, bortover på ca 740 moh. Til min store glede var det rikelig med friske molteblomster oppi her, kanskje er det håp for moltebæra? Da vi kom borttil sørsida av Raudfjellet tok vi rett ned på Raudfjelltjønna og fant stien ned forbi Sausetra. Nedi skogen kryssa vi Raudfjellbekken igjen. Den var stor i regnet, vadinga var ekkel. Borga liker ikke rennende vann, men nå måtte hun uti. Et sært syn, en “livredd” Husky svømmende tett bak meg.

På ande sida fant oss en bra tørr flekk under furunåltaket. Et lite tyggebein og en varm tekopp så var humøret på topp igjen.  Sannelig ble delt opphold igjen, men skodda lå tett over fjelltoppene i Trollheimen. Alt av utstyr var drivvått, så vi bare skynda på videre ned TT-stein mot Resheim. Tilbake ved bilen i 18-tida, 12,1 km, en fin men våt tur i dag.

 

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments