gra3340
En nydelig skyfri sommerdag på Heldalen, 22 grader, 819 moh. Heldigvis en god bris!

Vi gikk TT-stien bortover mot skaret og så rett oppå Telvatnet med en sval avkjøling i bekkeosen Derfra rett oppå Grønlihammaren og nedi Storbekkøyan.  Det fin vaet jeg fant i fjor høst var i dypeste laget for å vade med skoa på, så jeg gikk videre opp bekken. Skoa måtta nok av, det ble en heller iskald vading av bekkekn!

Gikk så rett opp mot Gråfjellet og hadde en bedre lunsj ved TT-stien.  Endelig høgsommer, steksol og tørt, lunsjen ble lang og god med en dupp på tampen. Videre oppover ble en fornøyelse, vi gikk over fonnene rett under toppen.

Kom til Gråfjellet 1243 moh kl 1500, 6,86 km fra Heldalen. 3 timer effektivt,  427 høydemeter besteget. Vi satt lenge frampå kanten mot Jølvatnet og studerte fjella omkring.

Nedaigjen gikk det raskt og greit nedover fonnene. Nedi Storbekkøyan vadet jeg bekken ved det vadet jeg fant i fjor. Ikke så dypt som jeg trodde, fint å kommer over her. Etter en pause ved Telvatnet, gikk vi ned til TT-stien igjen og videre til parkeringa oppå Heldalen i 19-tida. En super fjelltur med lite insekt og mye fine molteblomster på 13,1 km t/r som vi brukte 9 timer på.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments