el2990
Sommer og stekvarme, luggum dag til fjelltur, endelig årets første topptur på Vålåskarstien til Resfjellet!

Ettersom vi ikke kan gå derfra, kjørte vi Eldalsveien til endes og startet ved P-plassen i ellve tida. 19 grader og vindstilt, litt lummert, det skulle bli varmt i fjellet idag! Vi gikk stien over brua over Ela, oppi Saudauden og oppå første fjellrabben. Her ved snøfonna og bekken ble det utrolig godt med isbad til varm polarhund og en varm tekopp til sjokoladen min.

Vider gikk vi opp turstien fra Vålåskaret. Nå så det riktig lovende ut for årets første fottur til Resfjelltoppen fra denne kanten! Selv om det var millioner av fluer og stekvarmt, så var det en liten og behagelig trekk. Rett under Eltjønna begynte Borga å trekke hardt til begge sider. Pussig. Så kom kleggen. To sorta. Den mindre og lynraske “regn”kleggen”, de store og gulstripa “ku”kleggen”.  Vi satte oss oppå en forblåst rabbe oppom Eltjønna i god vind. Noen sau koste seg i det grønne graset. Rett neom oss vandret en rein forbi.

Plutselig var kleggen der. Greit nok med tusenvis fluer, de kiler bare så koselig, men ditto klegg, nei takk. De satte seg som et svart teppe på hund og kaill, de lot seg ikke affisere av litt vind. Vi dasket av det verste og rykket raskt videre fremdeles tom i magen. Det ble bare verre, mye verre. Vi gikk heim før vi kom igang med Elhenget selv om klokka knapt var to.

Nedom Saudauden takket jeg kleggen for hastig retur. Duverden som det lynte og regna borti Jøldalen og det dro hardt hitover. Jeg regna 7 km på de nærmeste lynnedslag, plutselig ble det 5 og da begynte silregnet over oss også!

Vi kom oss ned til bilen temmelig våte og vi forlot Storslåtta i dundrende striregn i 3 tida.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments