skaa

Værvarslet var heller vått idag, det lå an til kaldvær og regn fra øst.

Da er det luggumt med tur i vest, vi startet ved Miljøstasjonen i 12 tida, 12 pluss, 158 moh, kaldt gråvær. Jeg tok den vante turstien bortover gjerdet ved veistasjonen, men her var det nå raigrasåker og lite sti å se til. Etter denne kom jeg til ei stengt grind, det ble arbeidsomt å komme forbi, innhegninga rommet noen kviger. Det er vel veien som er normaltraseen nå for tida. Oppom engene går stien utpå stupkanten med bekken langt nede, et imponerende skue! Lengst opp kom vi til enden av veien. Herfra var det i allfall god rødmerka sti videre.

Like oppom veiens ende går det en sti østover til Brønstadsetra. Etter en bedre matpause i grasenga her, kom sannelig regnet over oss også. Vi trakk i gore-tex og vandret videre opp turstien vestover opp til Bjørnåssetra. Stien er lagt rundt, det lå noen sauer på trappa, så vi holdt oss til den. Etter setra kom vi oppå østkanten av Skåkleivveggen, på andre sida kom vi til stikrysset mot Kårøydalen. Det må vi prøve en dag, langturen mot Hemne. Været var nå ille, i tillegg til godt regn, fikk vi nå hard østvind mens vi tok bratt til topps. 

Kom til toppen av Skåkleiva 786 moh kl 1530, 5 km fra Miljøstasjonen, 628 høydemeter besteget. I hardt regnvær og blåst fikk vi signert trimboka, det var riktig godt å komme nedi le. Rett på vestsida av toppen er ei stor dolp, den fungerer som en naturlig vindskjerm. Jeg måtte sannelig trekke i vintergenser og votta for å komme meg i varmen. Utsikten var heller laber, i nord så vi Saksa, Hjelmen, Dyrstolen, Fonna og Ruten. Men sørover lå regn og tåke tett, vi skimtet såvidt Bolmen, Ura og Tindfjellet mens Blånebba og Honnstadknyken var uten tåke. Været bedret seg ikke, det var bare å gå ned med tempo.

Nedi skogen måtte ullgenser mv av igjen, joda, det er sommer! Tilbake til parkeringa ved Miljøstasjonen i 19 tida, en fin og bratt tur på 9,9 km tur-retur, vi brukte 4 timer effektivt på det, 6 timers tur.

Turbeskrivelse: Parker ved Miljøstasjonen (ved Brønstad, like før avtaket til Rindal sentrum). Enten gå skogsveien oppover forbi Brønstad, eller den nydelige, rødmerka tustien oppover kanten av elvegjelet (“canyon”). Stien passerer Bjørnåssetra, videre over Skåkleivveggen før den går bratt opp til toppen av Skåkleiva. 9,9 km t/r, 4-5 timers tur.

Kart: Turkart Trollheimen 1:75 000

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments