En riktig vakker søndag midt i juli uti Skei. Det var 19 pluss, steksol og stille da vi starta i ti-tida ved bommen oppi Skeisnebba.

Vi gikk fra P-plassen over grøfta og gikk borttil den rødmerka stien til Honnstadknyken. Syns stistarten er litt utydlig her, skulle vært merka litt bedre. Det ble varmt oppover myrene, heldigvis lite mygg og fluer, men kleggen var innpåsliten.

IMG_7794skei

Det ble derfor lite pauser, vi gikk på for å komme oppå Svarrafjellet.

IMG_7807tiril

Oppå Svarraberget var det heldigvis en god vind, jeg gikk frampå favoritt-lunsjplassen min. Litt i varmast laget og intet vann til Borga, så vi fortsatte. Oppunder Tågliknobben er det noen deilige, kalde bekker. Endelig ble det bad og drikke! Borga forble uti vatnet, vi fikk ikke kombinert lunsjplass, bading og frisk vind på rabbene, det var glohett ved bekken. Men jeg satt no der – jeg også med tærne uti kaldvatnet. Herfra er kort vei til topps.

IMG_7811topp

Kom til Honnstadknyken 1071 moh klokka 15, 6,8 km fra parkeringa nedi Skeisnebba,  780 høydemeter besteget. Reinrosa er helt avblomstra, nå var det gult i gult av tiriltunge oppå her.  Utrolig fornem utsikt nordover til Nordmøre og nydelig innover Trollheimen.

IMG_7813voff

Til venstre ser vi Trollhetta og Snota, rett fram er den majestetiske Blånebba og Trollhøtta, til høyre Sula med de store Innerdalsfjella bakom.

IMG_7824

Men nå regna det kraftig over Trolla, og det drog hitover, Før vi rakk å samle oss, var det regn nedi Søyådalen rett ned.

IMG_7803sula

Vi gikk på nedover, nedpå Svarrafjellet kom regnet for fullt over oss også! Vi prøvde en matpause under Svarrafjellet. Det gjorde intenst godt med varm te og salamibrødskiver, men det var trist med silregnet som hamra på fjellduken, Borga var det ikke plass til inni duken heller.

Heldigvis var det sommervarmt, det gikk fint å gå nesten naken under gore-texen nedover myrene.

Tilbake til p-plassen i sju tida i silregn, 13,5 km t/r idag, jeg brukte nesten 9 timer på det. En riktig fin fjelltur, dryge myrer i starten, men fantastisk lettgått oppi fjellet.

Turbeskrivelse: Kjør uti Skei og ta opp den nye grusveien til Skeisnebba (like etter krysset med Modalane). Parker ved bommen. Se etter fotefar, lit utydlig stistart. Svært god sti og godt merket. Jeg har gått stien oppå Knykjen i tett tåke, ingen problem. 6 timers tur på 13,5 km t/r.

Kart med mitt gps-spor fra idag:

hknykkrt

———
Edit feb 2019
Fikset opp bildene, lagt til kart.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments