Louise Odier

Sigrid Undsets favorittrose, Louise odier, kom nå den 25. juli i blomst uti hagen. Den framkom i 1851. Dette skriver Arvid / oslorose.com:
“….selve dronningen blant bourbonrosene Louise Odier. Til tross for at Louise Odier som så mange av sine medsøstre er svært mottakelig for stråleflekk har den beholdt sin popularitet helt siden den så dagens lys i 1851. Det er først og fremst dens utrettelige blomstring hele sesongen igjennom som er skyld i det; samt selvfølgelig også den vidunderlige roseduften, og også blomstenes perfekte gammeldagse roseform. Den velegna som klatrerose mot en vegg. Skal man dyrke den som frittstående må man beskjære den noe eller gi den støtte. Dette var Sigrid Undsets favorittrose som hun dyrka i sin hage på Lillehammer, noe som skulle borge for bra hardførhet. Denne har også stått i hagen min i mange år.”

Liljene er også i full gang; her er brannlilje (Lilium bulbiferum):

Brannlilje
Brannlilje