img_8135sopp

Som vanlig tok vi oss en luftetur etter middagen i kveld. Bortom Follokiosken (nå er det pizzarestaurant her), helt i kanten av Folloparken under noe store furutrær sto denne merkelige soppen. Jeg tenkte bispelue, men den er brun. Fotolyset var for dårlig der og da, så jeg tok den med i bedet for å få bildet av den.

Forslag til navn?

Svein skriver i en e-post:

“Når det gjelder Follo-soppen så er som kjent undertegnede inget tryffelsvin, men ut ifra bildet må jeg jo si at det lignet mistenkelig på en velvoksen mørk høstmorkel (Helvella lacunosa). Nå har jeg ikke min sopplitteratur tilgjengelig på kontoret, så om det kan være noen andre arter som passer like bra får være usagt…”

I litteraturen står følgende om mørk høstmorkel;

Familie Høstmorkelfamilien
Farge Svart til gråsvart
Størrelse 5-15 cm høy
Hatt Sadelformet, uregelmessig foldet, glatt, fint håret utside
Stilk 3-6 cm høy, 1-2 cm tykk, grå, hul og dypt furet eller ribber på langs
Kjøtt Mild lukt og smak
Voksested Kalkrik løv- og blandingsskog, ganske vanlig
Tid høst

Sakset fra Kristvi.net

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments