Høst, regn, vått, kaldt, trist. Sannelig kom det inn et sommerlig høytrykk! Uti Folldalen var det knapt 4 pluss, ved parkeringa var sola ennå ikke oppstått. Startet i ti-tida, kom opptil Aunesetra etter en dryg halvtime, hvilken praktfull dag, sola skinte blankt på skyfri himmel!

Ved setervollen er det nydelig utsikt med Snota ruvende i bakgrunnen. Men bløtt og klesse oppover skogen og myra. Da vi kom oppi Storbekkdalen, bestemte vi oss for å gå rett opp bekken istedet for stien innover myrene. Høgt oppi dalen ved den lille fossen var det tørt og fint i fjellheia. Vi bretta ut fjellduken og spredte oss oppå den, sommervarmen var så deilig i vindstilla. Her ble et tårevått farvel til sommeren som var. Det er da jeg lever, det er på 12 timers tur til Trollhetta handikap”idretten” min er til å leve med. Vi hadde tenkt oss til noe stort idag, rett og slett Snota, en lang, men grei sommertur. I den mørke årstid sliter jeg med livet. Nå har jeg store problem med å komme meg hjem, mørkekjøring er farlig for oss som vrir hauet uten kontroll, nå er fotan mine ekstra vonde i kaldværet. Det var også i dag jeg skulle få påfyll av botox, når den virker som best og sommersola steker er selv Blåhøa en enkel tur. Det er bare å finne seg noe “annet”, de store Trollheimsfjella står vel en sommer til. Videre opp kanten på fossen var det brattlendt, vi dytta og dro hverandre opp. Da var vi kommet på tusen moh, fin og lettgått fjellhei videre til topps.

Som det blomstra her oppi! Greplyngen hadde begynt på nytt, mange nydelige rosa blomster bortover, nydelig!

Kom til toppen av Ura 1178 moh i fem tida, her står vi med en fot i Rindal, den andre i Trollheimen. Omtrent vindstilt, steksol, sommertemperatur, deilig! Utsikten er fornem herfra, særlig på slike dager som idag med slik klarsikt! Reinsfjellet, Saksa, Hjelmen og Stabblandet i nordvest, Rindalskirka rett ned, Vassfjellet og Reinsfjellet i øst, videre mot sør er Resfjellet, Raudfjellet, Bolmen og Rindhatten. Rett ned ser vi nå Bøluvatna. Videre den tre-toppete Trollhetta, så kommer et grandiost Trollheimspanorama med bl.a. Blåhøa, Gjevillvasskamman, Storlifjellet, Storbekkhøa, Snota, Såtbakkollen, Trolla, Skarfjellet, Rognnebba og Fruhøtta.

 

Etter en lang sommerrast i nesten nettoen, seg sola og vi nedover mot Aunsetra. Jeg rakk ikke helt ned til setervollen, men tok aftensteen i fantastisk solnedgang rett oppom Aunesetra. Hvilken stemning, sola sto ned lavt over Tindfjellet og de gule bjørkebladene flammet opp i så vakre gullfarger!

Fager kveldsol smiler
over heimen ned,
jord og himmel kviler
stilt i heilag fred.

Berre bekken brusar
frå det bratte fjell,
Høyr kor sterkt det susar
i den stille kveld!

 

Nede ved bilen ble det bra skumring og kaldt, klokka var vel nesten ni. Denne turen er på ca 16 km, dette ble tredje turen min til Ura.

 

Se flere bilder fra dagens tur:

 


3. jan 2017; Noen mindre endringer.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments