Ris kirke

Endelig fikk jeg ny time for behandling, en gråværsdag uti september fløy jeg til Oslo og fikk en glimt av genuin Indian summer. Hardt å være inne på sykehus når Oslomarka lokker med 20 sommergrader, krystallklar himmel og tørre stier. Uvant!

Legg merke til skyline mot Tryvann. Holmenkollbakken er borte! Vi ser også Tryvannstårnet helt til høyre. Mot venstre ser vi den kjente Ris kirke. Fakta:

Ble vigslet i 1932 av biskop Lunde. Kirken er bygget som en langkirke i Romansk stil med runde buer. Carl Berner tegnet kirken etter en arkitektkonkuranse i 1921. Tårnet på Ris kirke kan sees fra store deler av Oslo. I toppen av tårnet kimer kirkeklokkene, den største veier hele 1,7 tonn. Alle de tre klokkene har navn. “Storeklokken” heter St. Olavus til minne om Olav den Hellige og kristendommens innførelse i Norge. Innvendig har Ris kirke en rekke engleskikkelser i koret og på brystningene i galleriet. Den har glassmaleri av Per Vigeland og krusifiks laget av Sigrid Welhaven. Hver søndag klokken 11 er det høymesse i Ris kirke.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments