En nydelig turdag med null grader og lettskya kjørte vi oppi Fossdalen i Rindal. Startet litt før 10, 410 moh, og gikk den gamle seterveien innover. Flekkvis snødekke på myrene, men det har vært mildvær i det siste, skaren er bløt og løs.

P5

Fra myra var det delvis snødekt, men ikke mer enn at stien mot Seterfjellet var lett å følge. Vi gikk den helt oppunder fjellet før vi gikk over og oppi Kleva. Herfra var det  fantastisk skareføre, fast og lite isete, utrolig fint å gå på.  Etter en bedre lunsjpause oppom Kleva, skrådde vi videre opp og imot Snipen
Kom til Snipen 914 moh i to-tida, 2 1/2 time effektivt fra Fossdalen, 5,14 km. Her oppå var det nå lettskya og varm sol. En nydelig utsikt sørover til det meste av Trollheimen og  fjella i vest, Saksa og Hjelmen. Men det var en iskald vind ved varden, vi var bare snar oppå her.
Med en slik fantastisk skare gikk det raskt nedigjen til hyttene og setra. Vi tok oss en rast på setervollen, her var det jo vindstilt, godt og sitte. Sola var så vidt gått ned, kuldegradene snek seg på.
Tilbake til bilen i fem-tida, 9,88 km t/r i dag på 4 timer effektivt. Utrolig hvor greit det er å gå på slikt føre, selv om myrene nå er våte igjen nedi seteregionen.

Flere bilder fra i dag:

Ruta i dag:

Snipksart

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments