P1

Rikitg kaldt klarvær idag, nå ville vi en tur til Våvatnet for å se på føret. Vi parkerte ved den nygrusete P-plassen i ti-tida, 0 grader (en minus) og 392 moh. Sola var så vidt kommet nedpå parkeringa.

Myrstien oppover var bløtt og klesse, det har vært mildt det siste.  Men nå var det sannelig merket oppover med bambuspinner! Stien var omlagt forbi de verste myrene, den nye traseen gikk lenger vest, oppå og ned fra Skoglifjellet. Helt ny sti, fin og grei å følge. Oppover fra bekken oppunder Steinbruddhytta var det snøfritt og tørt i fjellheia.

Idag ville jeg gå rett opp, så jeg tok av fra stien rett under Steinbruddhytta og gikk rett på Bergholttjønna. Den var godt og vel isslagt. Herfra ble det sammenhengende skareføre, 5-10 cm hard skare, noen steder glatt isskare. Vi funderte litt på en matpause ved tjønna, men den kalde vinden og lav sol fristet lite. Vi fortsatte derfor rett opp på skaren, da vi kom over 800 moh ble snøen løsere, faktisk litt gjennomslag. Det var også et tynt lag av nysnø fra siste natt.

Kom til toppen av Omnsfjellet 847 moh, 5,3 km fra Langlidalen på 3 timer effektivt. Det var fantastisk klart ei stund, men nå steg skodda opp fra dalene rundt og dekket toppen! Vi fant oss en snøskavel rett bak toppen og tok en bedre pause inni denne.

Det ble bare for kaldt å sitte stille i den tette tåka, så vi gikk raskt nedunder snøen ved Steinbruddhytta. Da var det fint å ha den gode myrstien helt ned. Tilbake til bilen i fire-tida, totalt 10,5 km idag på 4 timer effektivt idag. En riktig nydelig kveldsstemning, helt stilt og klart, sola hadde nettopp gått ned.

Bilder fra idag:

Dagens rute:

omnskrtt

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments