P1rabbb

Det er november og kald vinter uten snø, vi tok oss en tur uti Strandafjella for å se på turføret. Startet i  10-tida fra Haugnes, 48 moh, slørsol og 3 kalde pluss. Vi gikk traktorveien oppover fra Haugnes.
Etter en knapp time var vi ved Lomtjønna. Herfra gikk vi en kort stykke opp krattskogen til den gamle traktorveien. Den går oppå myrene rett under toppen av Rabbora. utrolig fint å gå, alle gjøsshøl og myrpytter var solid spekt! Men det var kaldt i været, og vinden sto hardt inn fra sør på toppen. Vi fant oss derfor en tørrabbe nedi skogen og rastet på. Jeg trakk på ekstra genser og vindbukse før jeg gikk videre.
Oppi snaufjellet sto en iskald vintervind hardt inn fra sørøst! Utrolig fint og klart vær idag, nå ser en alle fjell “i syningom”! Vi kom til toppen av Rabbora 518 moh kvart på to, 5,2 km fra Haugnes, nesten 4 timer effektiv gange. Kystfjella var sannelig helt snøfrie, Hestgrovheia og Kopparn var så fine mot nord. I øst var Forollhogna tydelig, en markant, spiss sukkertopp.

Vi ble bare snare på toppen, vintervinden ble for kald. Jeg gikk nå en mer direkt rute ned, først rett ned på myra rett opp granskogen, så rett ned på Lomtjønna. Nå hadde vi bra traktorvei helt ned. I solnedgangen tok vi en liten rast før vi tok siste biten til Haugnes. Kom ned til Haugnes i 16-tida, 1 mil gått i dag. Helt stille og klart nå, en nydelig vinterkveld!

Bilder fra idag;

Subscribe
Notify of

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
admin
06/11/2009 21:39

Sannelig fint å gå på tur no og! Det blir berre små skogturer for meg og jentene. Traff på elg i går kveld. Jeg måtte bare slenge meg ned og gripe fatt i et bjørkekjerr. Jentene ble helt gale og styrta avsted fortere enn mine føtter klarte å fly!