Solnedgang over Trollheimen

Det er november og kald vinter, hva er bedre å pleie minnene fra Berlin med solnedgang over Trollheimen! Vi startet uti Frekslia i 10 tida med 4 minus, og helt klart.

Borga trakk meg godt oppover traktorveien, litt vondt å gå, det var kjørt ved i mildværet nylig, men nå er myrer og bekker solid hardfrosset, ingen snø oppoer her. Oppom lunneplassen hadde bonden fortsatt videre oppå myrene, her traff vi flekkvis snø, knallhard isskare! Oppå myrflata var også store flekker med polert is, altfor glatt å gå på, vi listet oss rundt.

Oppover Prestlifjellet var det omtrent bart, fint og lett å gå i fjellheia med ei fantastisk lav sol over Trollheimen. Vi fant oss en god barflekk og rastet lenge i den gode sola. Videre flatet det ut opp mot toppen, men idag var snøen fiende, den var ishard og farlig glatt å gå på. Jeg gikk rundt omkring på bare rabber helt oppunder varden. Her så vi vestover mot snøkledt Ruten og ganske bart i Hogsgåsa, Gråura og Omnsfjellet!

Utsikten rundt omkring var aldeles praktfull og helt klar! Fongen og Sylane helt blanke og kvite i øst, sørover Ilfjellet og Resfjellet med svært lite snø. Sør og sørvest hadde vi sola i auan og et fantastisk Trollheimspanorama! Lite snødekke ja, det er sikkert mulig med fottur på gode brodder til de fleste fjella!

Nedover til Lomundsjøen ble det noe spennende med ivrig trekkhund først på glattisen men for en solnedgang! Først nedpå myrene kunne jeg slippe Borga til, men nå var klokka nærmere 4 og det mørknet kraftig. Tilbake til bilen litt etter 16, en utrolig fin 8 km tur på 6 timer.

Flere bilder fra i dag: {phocagallery view=category|categoryid=54|bgcolor=black|detail=3|displaydescription=0|displayname=1}

 

 

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments